Stor pristest:

Her er utepilsen billigst

DinSide har sjekket prisen for utepils på steder rundt om i hele landet!

DEILIG: Sommeren er for alvor i gang, noe som for mange betyr tid for utepils med venner, familie, kollegaer eller andre. Foto: Torstein Bøe / NTB
DEILIG: Sommeren er for alvor i gang, noe som for mange betyr tid for utepils med venner, familie, kollegaer eller andre. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Etter en noe mindre trivelig uke værmessig, med mye nedbør og tordenvær over store deler av landet, ser det ut til at været kan bli noe bedre i tida framover, i hvert fall for noen av oss.

Og når godværet endelig titter fram igjen, er det lite som er så deilig som å ringe venninnegjengen, møte et par kompiser på veien som også blir med, å ta seg en real utepils i sola.

For mange av oss blir det kanskje noen ekstra utepils hjemme i Norge denne sommeren, ettersom mange av oss har skrinlagt sydenferien grunnet prisveksten som har vært den siste tida.

Da kan det, spesielt om du tar turen til et sted for aller første gang, være greit å vite hvor du finner den billigste utepilsen.

Bergen

Med så mye regn som det er i Bergen gjennom et år, er det ekstra deilig å sette seg til et sted langs Bryggen når det først er sol i byen mellom de sju fjell.

En av perlene vi finner ved Bryggen er Bryggen Tracteursted. Her må du ut med 118 kroner for en halvliter, viser DinSides undersøkelse.

Et av stedene som derimot ligger helt nede ved bryggekanten er Madam Felle. Her koster halvliteren, omregnet fra 0,4 liter, over 130 kroner.

Ønsker du heller å sette deg til ved Torget, er Porto13 et fint sted. Her får DinSide opplyst at en øl på 0,4 liter koster 119 kroner.

DinSide gjør oppmerksom på at vi bare har sjekket prisene for øl på opptil 0,5 liter. Enkelte steder, som TGI Friday's, serverer større volum en 0,5 liter, som er billigere enn å omregne fra 0,4 liter.

Fjordutsikt i Trondheim

Mange av oss vil kanskje, enten som hoveddestinasjon, eller som en stopp på ferien, besøke Trondheim denne sommeren.

Ja, byen hvor flere nylig trodde Namsskogan familiepark hadde tatt med bjørnen Odin (29) på luftetur, noe parken seinere gikk ut og avviste.

Selv om prisen for en halvliter har økt noe siden DinSide sjekket prisene i april i år, er det igjen Lille Skansen som kommer best ut av vår pristest. Her kan du samtidig skue ut på fjorden, mens du nyter en deilig halvliter.

Vil du derimot sitte mer i sentrum av Trondheim, er pizza og ølstedet Habitat et populært valg. Her koster en øl på 0,4 liter 89 kroner, noe som gir en halvliterpris på rett over 110 kroner.

Dårligst ut i Trondheim kommer San Sebastián, hvor man må betale hele 106 kroner for 0,4 liter med Dahls, noe som gir en halvliterpris på over 130 kroner. Stedet har restauranter både på Solsiden, Torget og Lade, samt på Levanger, cirka 80 kilometer lenger nord i fylket.

Denne hårete krabaten dukket opp i bybildet i Trondheim. Flere trodde familieparken tok med rovdyret på luftetur. Video: Namsskogan Familiepark, NTB. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Tromsø

Vi forflytter oss enda litt lenger nord, nærmere bestemt til Nordens Paris - Tromsø. Et vakkert sted, omkranset av en helt eventyrlig natur.

Og mens du nynner på Unit Fives velkjente «Æ e’ nordlending æ!», kan vi i DinSide fortelle deg at Pust kafé og Ølhallen kan servere deg en halvliter til henholdsvis 100 og 105 kroner. På en fin tredjeplass kommer Rorbua pub.

På Kaia Bar & Bistro, bare et steinkast unna Fangstmonumentet, kan du få en halvliter til rett over 120 kroner, mens du nyter stillheten på havet.

FRIERI: Denis Topilskiy valgte og overraske kjæresten med å fri til henne mens hun satt i kassa på Rema 1000. Video: Privat Vis mer

Store forskjeller

Et sted mange i hvert fall tar turen til er Oslo. Hele 20 prosent av alle hotellovernattinger i 2018 i Norge var i nettopp hovedstaden, ifølge NHO.

Og det er kanskje ikke så rart, når byen kan skilte med Vigelandsparken, Operaen, Munchmuseet, Slottet og Holmenkollen.

Det er ikke bare store forskjeller i hva byen har å tilby de besøkende. DinSides oversikt viser en prisforskjell på nærmere 50 kroner fra den billigste til dyreste halvliteren.

Den billigste får du hos Rouleur Bar & Café, som tar 98 kroner for en halvliter. Et populært sted for mange syklister i hovedstaden!

Helt på den andre siden av prisskalaen finner vi Cafe Skansen og TGI Friday's, hvor en halvliter, hos begge omregnet fra 0,4 liter, koster henholdsvis 136,25 og 142,5 kroner. TGI Friday's er blant stedene hvor man kan få større volum for billigere enn prisen for 0,4 liter omregnet til halvliter.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer