Cosylan og Solvipect Comp:

Her får du «Cosylan»

Over grensa får du tak i liknende hostesaft, men det er et par ting du bør være klar over før du kaster deg i bilen.

SVENSKEHANDEL: I Sverige har de rikelig med hostesaft tilgjengelig, og du kan fint få resept av din norske lege. Foto: Pål Joakim Pollen
SVENSKEHANDEL: I Sverige har de rikelig med hostesaft tilgjengelig, og du kan fint få resept av din norske lege. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske apoteker er igjen tomme for de reseptbelagte hostesaftene Cosylan og Solvipect comp. Årsaken skal være produksjonsproblemer og forsinket levering.

Løsningen skal heldigvis ikke være langt unna. Rett over grensa har de ikke de samme utfordringene, tipser en av DinSides lesere.

Ifølge Johan Andersson, avdelingsleder i svenske Läkemedelsverket, selges ikke verken Cosylan eller Solvipect comp over grensa, men det finnes en erstatning for Cosylan, Cocillana-Etyfin.

Denne inneholder de samme virkestoffene, men i en litt annen styrkegrad.

Solvipect Comp er det ikke mulig å få, verken original eller en erstatning.

- Det finnes ingen registrerte produkt med kombinasjonen guaifenesin og etylmorfin (som tilsvarer Solvipect comp) i Sverige, sier Andersson til DinSide.

En ukes forbruk

Har du resept fra en norsk lege, skal du kunne bruke den i alle EØS-land, men det er et par ting du bør være klar over før du tar turen over grensa.

Det aller første er at resepten må være fysisk. I dag er det vanlig at legene registrerer reseptene digitalt. Det holder ikke i Sverige, ifølge Anne Sagabråten, seniorrådgiver i Legemiddelverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.