Hvor store pakker er det plass til i postkassa?

Her fikk ikke Posten plass

Selv om postkassa var tom og pakken ikke var for stor - valgte postmannen å påstå nettopp det.

POST: Denne pakken ble sendt til det lokale postkontoret til tross for at den hadde fått plass i postkassen. Video: Øystein Bergrud Fossum. Vis mer
Publisert

I disse tider ... Det er et uttrykk som har fått en ny vår, gjennom hele det siste året, etter coronapandemien. I disse tider er det mange som handler på nett. I større grad har det blitt handlet på nett - generelt, men også i forbindelse med de store handledagene og jula.

Det har igjen ført til trykk på postutleveringen. Mottakere har blitt oppfordret til å hente ut pakkene sine raskest mulig, samtidig som de bes om å gjøre det på tidspunkter av dagen med færrest kunder.

I disse tider ble undertegnede derfor veldig forundret da Posten sendte en melding om at en liten pakke ikke fikk plass i postkassa. I disse tider ble vi enda mer forundret da det viste seg at pakken ville fått god plass i postkassa - om postbudet bare hadde forsøkt å få plass ...

Til tross for god plass i postkassa vår valgte postmannen å sende pakken videre til postkontoret. Foto: Øystein B. Fossum

Skal forsøke

I et svar fra Posten forteller de at budet skal skanne pakken manuelt, dersom den ikke kan leveres i postkassa. Det gjøres i de tilfellene pakken er for stor til å få plass i postkassa eller postkassa allerede er full eller at det kommer så mange slike brevsendinger den aktuelle dag til at det ikke er plass til alle.

Som dere ser i videoen over kunne postbudet faktisk fått plass til enda flere pakker i vår postkasse. Den fredagen vi fikk melding om at pakken ikke fikk plass, ble det heller ikke levert noe annen post der.

Posten innrømmer imidlertid at feil kan forekomme.

– Vi leverte ut rundt to millioner pakker forrige uke, og feil kan inntreffe. Vi beklager at postbudet i dette tilfelle har behandlet pakken feil, dvs. feilskannet den og videresendt den til hentested i stedet for å legge den i postkassa, skriver pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i en e-post.

– Når en pakke er skannet slik, vil den få en «forsøkt utlevert»-hendelse i sporingen og den blir sendt til mottakers hentested. Det blir da også sendt et varsel om dette til mottaker.

Så håper vi det ikke skjer for ofte, i disse dager, at postbudet ikke leverer i postkassa når det er plass og således gir enda mer trykk på belastede utleveringssteder?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer