Hvor store pakker er det plass til i postkassa?

Her fikk ikke Posten plass

Selv om postkassa var tom og pakken ikke var for stor - valgte postmannen å påstå nettopp det.

POST: Denne pakken ble sendt til det lokale postkontoret til tross for at den hadde fått plass i postkassen. Video: Øystein Bergrud Fossum. Vis mer
Publisert

I disse tider ... Det er et uttrykk som har fått en ny vår, gjennom hele det siste året, etter coronapandemien. I disse tider er det mange som handler på nett. I større grad har det blitt handlet på nett - generelt, men også i forbindelse med de store handledagene og jula.

Det har igjen ført til trykk på postutleveringen. Mottakere har blitt oppfordret til å hente ut pakkene sine raskest mulig, samtidig som de bes om å gjøre det på tidspunkter av dagen med færrest kunder.

I disse tider ble undertegnede derfor veldig forundret da Posten sendte en melding om at en liten pakke ikke fikk plass i postkassa. I disse tider ble vi enda mer forundret da det viste seg at pakken ville fått god plass i postkassa - om postbudet bare hadde forsøkt å få plass ...

Skal forsøke

I et svar fra Posten forteller de at budet skal skanne pakken manuelt, dersom den ikke kan leveres i postkassa. Det gjøres i de tilfellene pakken er for stor til å få plass i postkassa eller postkassa allerede er full eller at det kommer så mange slike brevsendinger den aktuelle dag til at det ikke er plass til alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer