Lån tur- og sportsutstyr gratis

Her kan du låne tur- og sportsutstyr helt gratis

Det finnes over 300 steder i Norge der du kan låne utstyr helt gratis. - Det er kanskje Norges best bevarte hemmelighet, uttaler Monica Vogt, daglig leder av utlånsordningen BUA. 

LÅN GRATIS UTSTYR: Du trenger ikke kjøpe utstyr selv om du har lyst til å prøve ut snøbrett, fatbike eller telttur: Over 300 kommuner har fått tilskudd for fremming av folkehelse, som skulle brukes til innkjøp av utstyr for utlån til innbyggerne. Dette er utstyr som ligger ubrukt mange steder. Du kan søke opp utstyr via tjenesten BUA.io. Eller spør kommunen din. Foto: NTB scanpix - creative 
LÅN GRATIS UTSTYR: Du trenger ikke kjøpe utstyr selv om du har lyst til å prøve ut snøbrett, fatbike eller telttur: Over 300 kommuner har fått tilskudd for fremming av folkehelse, som skulle brukes til innkjøp av utstyr for utlån til innbyggerne. Dette er utstyr som ligger ubrukt mange steder. Du kan søke opp utstyr via tjenesten BUA.io. Eller spør kommunen din. Foto: NTB scanpix - creative  Vis mer
Publisert

Selv om du kan kjøpe mye sports- og turutstyr brukt, er det langt fra gratis med utstyr til sport, tur og andre fritidsaktiviteter.

Men visste du at det finnes utstyr for gratis utlån av alt fra ski til telt, soveposer, snøbrett og mye annet - rundt om i kommune-Norge?

Gratis utlåns-utstyr støver ned

Ifølge Monica Vogt, daglig leder av utlånsordningen BUA.io, er det delt ut midler til innkjøp av utstyr for folkehelsefremmende aktiviteter til over 300 kommuner i Norge.

Dette er utstyr som skal være tilgjengelig for innbyggerne.

- Men dette er kanskje Norge best bevarte hemmelighet. Det finnes vanvittig mye utstyr i norske kommuner som er kjøpt inn, som er helt nytt, men det er ingen som vet om det, uttaler Vogt til Dinside.

BUA er en samletjeneste utviklet med støtte fra blant annet Gjensidigestiftelsen, og nå Norges Idrettsforbund, som skal gjøre det lettere for folk å finne det gratis utlånsutstyret som finnes - og det skal også gjøre det lettere for kommunene å administrere utlånsordningene.

- BUA sørger for at dette er et tilbud som kommer frem og som blir brukt, vi vil sørge for at befolkningen får tilgang til alt det utstyret som er kjøpt inn, sier Vogt til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer