Norgesferie

Her kan du leie elsykkel

Hva med å utforske Norge på to hjul i sommer?

ELEKTRISK SYKKEL: Vi kan anbefale å utforske Norge på elsykkel i sommer. Foto: Mito Images/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
ELEKTRISK SYKKEL: Vi kan anbefale å utforske Norge på elsykkel i sommer. Foto: Mito Images/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stengte landegrenser fører til at mange nordmenn må belage seg på ferie i vårt eget land. I en fersk undersøkelse sier 94 prosent av de spurte at de skal tilbringe sommerferien i Norge, og i sommer har de en gyllen mulighet til å utforske landet fra sykkelsetet.

Ved en rekke steder i Norge kan du faktisk leie elsykkel og under gir vi deg oversikten. Er det noen steder vi har glemt? Ikke nøl med å ta kontakt.

Gratis utlån

Som du kan se i oversikten under, er det flere kommunale ordninger som tilbyr gratis utlån av elsykkel. Enkelte av dem som en del av ordningen Elsykkelbibliotek, som blant annet er tilgjengelig i Vestby, Drammen og Ringerike kommune.

Det er også flere butikker og turistselskaper som tilbyr utleie av elsykkel – mot betaling.

Her kan du leie elsykkel

Bergen:

I Bergen tilbys det utleie direkte fra kommunen. Her kan du leie både elektriske lastesykler og elsykler med vogn. Låneperioden er fra én til tre uker.

Du kan lese mer om de ulike syklene her.

Bodø:

Befinner du deg i Bodø, kan du delta på guidede opplevelsesturer i Bodø, Bodømarka og Saltstraumen, for å nevne noen, gjennom Opplev Nord.

Drammen:

I tillegg til to elsykkelbibliotek i Drammen, tilbyr også sykkelbutikken Trye i Mjøndalen utleie av elsykler.

Du kan velge mellom 13 modeller, og avhengig av modell koster det rundt 650 kroner per dag eller 200 kroner per time.

Flåm/Haugastøl:

Skal du sykle Rallarvegen i sommer, kan du vurdere å leie en elsykkel som vil hjelpe deg opp de verste motbakkene. Enten du starter i Flåm eller Haugastøl, som kanskje er mest vanlig, kan du leie elsykkel ved startpunktet.

Planlegger du å holde deg i Flåm, kan du leie elsykkel og begi deg ut på turer oppover Flåmsdalen.

Grenland:

Som en del av bypakke Grenland tilbys det elsykkelutlån ved både Siljan og Skien bibliotek. Bibliotekene i Gulset, Klyve og Porsgrunn tilbyr også elsykkelutlån, men merk at Gulset har stengt for utlån på grunn av coronautbruddet.

Utvalget av elsykler varierer fra sted til sted.

Geiranger:

Et av Norges mest populære turistmål er bygda Geiranger i Stranda kommune, og her tilbyr blant annet Geiranger Fjordservice utleie av elsykkel i enten to eller fire timer.

Fjord Tours tilbyr også utleie av elsykkel i inntil to timer.

Hamar:

Bor eller er du i Hamar-området kan du leie elsykler gjennom det lokale turistkontoret. Prisen starter på 250 kroner per dag og du betaler 1000 kroner for én uke.

Hvaler:

Ved Hvaler folkebibliotek kan du låne en elsykkel i 24 timer, med mulighet til forlengelse.

Lofoten:

Lofoten er et av Norges mest populære turistmål og er midt i blinken å utforske fra sykkelsetet.

Her kan du blant annet leie elsykkel av Lofoten Rental Hub

Meløy:

Har du tenkt deg til Glomfjord i sommer, kan du leie elsykkel gjennom Meløy Adventure.

Selskapet tilbyr utleie av elsykkelen Giant Stance-E, og prisen er 690 kroner per døgn. Forsikring kommer i tillegg.

Moss:

Som du ser i oversikten, gjør bibliotekene mer enn å låne ut bøker. Moss bibliotek skriver på sine nettsider at de har åtte elsykler til utlån. Utlånet er gratis og sykkelen kan du ha én uke om gangen.

PS: Returneres den ikke i tide, må du ut med et purregebyr på 200 kroner.

Lillestrøm:

I Lillestrøm tilbyr blant annet Wilhelmsen Utleie utleie av diverse elsykler. Du kan leie på time-, døgn- eller ukesbasis.

Oslo-området:

Sykkelbutikken Scushi i Sandvika tilbyr elsykkelutleie i samarbeid med Bærum Velforbund og Bærum kommune.

Låneordningen, som heter SmartBike Innbygger, har flere modeller i sitt sortiment, blant annet en lastesykkel. Prisen er 100 kroner pluss 1000 kroner i depositum, og sykkelen kan du beholde i inntil 12 dager om gangen.

Vær også klar over at det er flere lokale muligheter. For eksempel i Kværnerbyen, og på flere adresser i Oslo tilbyr Obos utleie av elsykler til beboerne. Prisene varierer basert på timer og dager, og det gis rabatter på time- og dagspris hvis du kjøper et årsabonnement til 300 kroner.

Svalbard:

På Svalbard tilbyr Hurtigruten guidede elsykkelopplevelser som tar deg med rundt i Longyearbyen og andre nærliggende severdigheter.

Stavanger:

Gjennom Bysykkelen.no kan du både leie vanlige bysykler og elektriske varianter. I tillegg til timesprising, kan du også kjøpe måned- og årskort.

Tromsø:

Tromsø Natur og fritid har et utvalg sykkel til utleie fra én dag. Prisen starter på 440 kroner for ett døgn og i tillegg kommer det et depositum på 2000 kroner per booking.

Trondheim:

Her finner du flere aktører. For eksempel Miljøpakken som tilbyr utleie fra tre forskjellige bedrifter, og ved biblioteket i Trondheim kan du også låne en elsykkel med lasteplan.

Vågå:

Ved Lemonsjøen i Vågå kommune kan du leie elsykkel gjennom lokale Bike & Hike.

Ålesund:

Har du lånekort ved biblioteket på Moa eller i Ålesund og er over 18 år, kan du låne elsykkel i inntil to uker. Du må betale et depositum på 1000 kroner.

BUA:

Foreningen BUA tilbyr utlån av el-sykler ved til barn og unge i flere kommuner. Sjekk ditt lokallag for å se hva som tilbys.

Organisasjonen tilbyr også utlån av gratis tur- og sportsutstyr – alt fra telt og hengehøyer til kanoer og klær.

Privatutleie

Ettersom utvalget kan være begrenset og det fort kan bli tomt for tilgjengelig elsykler til utlån eller - leie, finnes det andre muligheter. Blant annet er det flere privatpersoner som leier ut sykler gjennom portalen Hygglo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer