Hvor varmt er det i vannet?

Her kan du sjekke hvor varmt det er i vannet

Klar for en dukkert, men lurer på hvor varmt det er i vannet nå? Se hvor du finner badetemperaturene.

HVOR VARMT ER DET I VANNET NÅ? Vi forteller deg hvor du kan sjekke badetemperaturene i Norge nå. Og ja, det er steder som melder om 20 grader allerede! Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HVOR VARMT ER DET I VANNET NÅ? Vi forteller deg hvor du kan sjekke badetemperaturene i Norge nå. Og ja, det er steder som melder om 20 grader allerede! Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er den varmeste mai noensinne på Østlandet, når det kommer til gjennomsnittstemperatur for hele måneden.

Om du lurer på hva de varme temperaturene har gjort med badevannet og om det er varmt nok til at du kan ta deg en dukkert, viser vi deg hvor du kan finne informasjon om nettopp badetemperaturer:

Yr.no

Yr.no har en tjeneste de kaller badetemperaturer – som du finner her.

Der kan du finne badetemperaturer fra hele landet, og det er de enkelte badestrendene eller campingplassene som selv rapporterer inn badetemperaturene. Oslo kommune har også innrapportering dit, som starter fra neste uke.

Yr har også en annen side med badevannstemperaturer som i skrivende stund har flere ferske rapporter med badetemperaturer enn linken over: Sjekk badetemperaturen her

Det blant annet målt 16 grader i vannet i Vikabukta i Verran, Trøndelag, 18 grader ved Trevatn, Søndre Land og hele 20 grader i vannet ved Isefjærleiren Naturistsenter, Lillesand.

Vanntemperaturer i hele verden – også 243 norske steder

Den amerikanske tjenesten World sea temperatures gir deg vanntemperaturer fra hele verden – inkludert 243 steder i Norge.

Temperaturene er overflatetemperaturer, målt ved hjelp av satelittjenester. Dataene leveres av National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Du finner tjenesten her.

Sjekk kommunen din

Mange kommuner har måling av vanntemperaturer som en del av overvåkingen av vannkvaliteten.

Vær oppmerksom på at de fleste kommuner ikke starter målinger før vi tipper over i juni – som altså er neste uke.

Eksempelvis kan du finne badetemperaturer for kommuner her:

Oslo kommune (målinger juni-august)

Asker og Bærum kommune

Stavanger kommune (fra 1. juni)

Bergen kommune

Drammen kommune (fra uke 23/4. juni)

Tromsø kommune (juni-august)

Bade i elver og vassdrag

Lurer du på badetemperaturer i elver og vassdrag, er denne tjenesten hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) super.

Vanntemperatur-tjenesten gir deg vanntemperaturer i sanntid, selv om nettsida i seg selv ikke er av de peneste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer