Her kan du ta vaksine

Snart kommer influensavaksinen. Og du kan ta den på et av mange hundre apotek, i tillegg til hos legen.

INFLUENSAVAKSINE: Om en måneds tid er influensavaksinen tilgjengelig, og du kan ta den på apoteket om du heller vil det, fremfor hos legen. Det jobbes for at du skal slippe å måtte kontakte legen for resept i forkant, men dette er ennå ikke klart. Prisene kan du se nedenfor. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
INFLUENSAVAKSINE: Om en måneds tid er influensavaksinen tilgjengelig, og du kan ta den på apoteket om du heller vil det, fremfor hos legen. Det jobbes for at du skal slippe å måtte kontakte legen for resept i forkant, men dette er ennå ikke klart. Prisene kan du se nedenfor. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Helsemyndighetene anbefaler 1,6 millioner nordmenn i risikogruppen, samt helsepersonell, å vaksinere seg mot sesonginfluensa - og understreker at det er spesielt viktig i høst:

– Alle i risikogruppene samt helsepersonell anbefales å vaksinere seg mot sesonginfluensa, og vi håper at så mange av dem som mulig benytter muligheten i høst, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er det 1,6 millioner nordmenn som er i risikogruppen. FHI har bestilt 1,2 millioner vaksinedoser, som er 200.000 flere enn i fjor - men fremdeles ikke nok til de 1,6 millioner nordmennene i risikogruppen. I tillegg til dette, kan også apotekene kjøpe inn vaksinedoser på egen hånd.

Her kan du ta vaksine

Det er kommunene som har ansvar for å tilby vaksine til sine innbyggere som er i målgruppen for influensavaksinasjon, og disse skal ha tilbud om vaksine til lavest mulig pris (utsalgspris for vaksinen, 75 kroner, pluss kostnad for selve vaksinasjonstjenesten.)

Andre kan ta influensavaksinen ved å oppsøke fastlegen eller kommunens vaksinasjonstjeneste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer