Vinteren 2020

Her leier du
skiutstyr billigst

Vi har kartlagt prisene for leie av slalåm-, snowboard- og langrennutstyr hos de største alpinanleggene i Norge.

SKIKKELIG OPPLEGG: Ulike ski er tiltenkt ulikt ferdighetsnivå. Foto: Reuters/Regis Duvignau
SKIKKELIG OPPLEGG: Ulike ski er tiltenkt ulikt ferdighetsnivå. Foto: Reuters/Regis Duvignau Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne vinteren skrev vi om hvor du for minst penger kan få tilgang til alpinanleggsfasiliteter, og nå har vi sett nærmere på hvordan du billigst mulig kan få leid utstyret du trenger for å komme deg ned bakkene.

Her er prisene

Mange av utleierne tilbyr utstyr til ulike typer ferdighetsnivå, og for denne sammenligningen har vi tatt utgangspunkt i det billigste alternativet hos hver av dem. I denne sammenligningen har vi bare sett på prisene for voksne. Prisene gjelder for leie i to dager.

Prisene er innhentet i midten av februar 2020.

Artikkelen fortsetter under tabellen.

* Pris ved bestilling på nett

Mer enn dobbelt så dyrt

Tabellen viser at det er stor forskjell i prisene, og at du i enkelte tilfeller må betale dobbelt så mye for utstyrsleie ett sted i forhold til et annet.

  • Om du bestiller leie av slalåmski med nødvendig ekstrautstyr på nett, vil du på Hafjell Alpinsenter sin nettside få den beste prisen. Verst ut av vår prissammenligning kommer Narvikfjellet, Voss Resort Fjellheisar og Oppdal Skisenter, hvor du må ut med 660 kroner for å leie nødvendig slalåmutstyr for nybegynnere.
  • Uvdal Skisenter har best pris på snowboardleie, hvor prisen for leie av brett pluss nødvendig ekstrautstyr er 400 kroner. Her er det Gausta Skisenter som er på andre siden av skalaen, hvor du må ut med minst 745 kroner for leie av brett pluss nødvendig ekstrautstyr.
  • Hva gjelder langrennutstyr må du betale 675 kroner for å leie langrennspakken til Myrkdalen Skisenter, og 320 kroner hos Gausta Skisenter.

Når det gjelder langrennutstyr er det mer enn dobbelt så dyrt å leie hos Myrkdalen Skisenter som hos Gausta Skisenter, men det skal nevnes at du hos Myrkdalen får du muligheten til å velge mellom felle-, skøyte- eller fjellski, og at tilbudet sånn sett åpner for flere typer leie i den samme prisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer