Unngå skader

Her skal du ikke sette trampolinen

Hvor du plasserer trampolinen har mye å si for skadestatistikken, ifølge britisk undersøkelse.

KJEMPETABBE: Dette er ikke særlig smart - ser du hvorfor? Les saken for å sjekke om mistanken din stemmer. Foto: Shutterstock/NTB
KJEMPETABBE: Dette er ikke særlig smart - ser du hvorfor? Les saken for å sjekke om mistanken din stemmer. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noe av det morsomste barn (og voksne) kan tenke seg på en varm sensommerdag, er kanskje å sette vannsprederen under trampolinen, eller å bytte hyppig på å bade og hoppe.

Vel, dette er ikke særlig smart, ifølge en undersøkelse fra den britiske forbrukerorganisasjonen Which? - de har nemlig sett nærmere på hvilke trampolineplasseringer som forårsaker mest skader.

Skadehopp under pandemien

Which? spurte rett og slett foreldre hvor de hadde satt trampolinen og sammenlignet dette med antallet trampolinerelaterte skader de meldte inn.

Av de foreldrene som svarte, oppga 62 prosent at barna deres hadde vært utsatt for en eller annen skade på trampolinen.

Bakgrunnen for denne undersøkelsen var at en studie fra tidsskriftet Bone & Joint Open viste en økning på 168 prosent trampoline-skader under nedstengningen i 2020 i forhold til året før.

Her bør du ikke sette trampolinen

Så, hvordan er sammenhengen mellom plassering av trampolinen og skadeforekomsten?

Vann og trampoline er altså ikke noen vinner-kombinasjon. Which? påpeker nemlig at det høye skadetallet når trampolinen står i nærheten av vann, et at fuktigheten følger med opp på trampolinedekket og gjør det glatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.