Coronavirus

Her smittes flest nordmenn

En ny vurdering av hvor mange personer som er tillatt ved private sammenkomster kan komme i begynnelsen av september.

SMITTES I PRIVATE HJEM: Kravene til smittevern er at maks 20 personer møtes og holder 1 meters avstand. Likevel smittes flest i private hjem i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SMITTES I PRIVATE HJEM: Kravene til smittevern er at maks 20 personer møtes og holder 1 meters avstand. Likevel smittes flest i private hjem i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Etter sommerferien oppfordres folk til å bli på hjemmekontor hvis det er mulig, og å bruke munnbind i rushtiden blant annet i hovedstaden.

Samtidig viser Folkehelseinstituttets ukerapport for uke 33 at private hjem var ett av de mest utbredte kjente smittestedene.

Maks seks gjester

For å opprettholde smittevernet i private hjem, er det blant annet satt en begrensning på 20 personer som kan være samlet på private steder her til lands - der de som ikke tilhører samme husstand skal holde en avstand på 1 meter til de andre.

I Nederland har de nå innført en begrensning på seks gjester som man kan invitere hjem, enten man skal oppholde seg utendørs i hagen, eller inne, samtidig som de opprettholder 1,5 meters avstand seg imellom. Det oppfordres og om å spørre gjester om de har symptomer på luftveissmitte ved ankomst.

Nederlandske myndigheter skriver på sine nettsider at private sammenkomster hjemme hos folk, som familiesammenkomster, bursdager, drinker med naboen og venners sammenkomster i private hjem, er hvor det skjer flest smittetilfeller.

Smitte i private, norske hjem

FHIs ukesrapport for uke 33, som ble publisert onsdag, tyder på at også mange nordmenn blir smittet av Covid-19 i private hjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer