Prisoversikt på heiskort:

Her står du billigst på ski

Spesielt store forskjeller på sesongkort - mer enn dobbel pris på dyreste i forhold til billigste.

OSLO VINTERPARK: Den populære vinterparken ligger i Oslo, og prisoversikten viser gode priser på sesongkort.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
OSLO VINTERPARK: Den populære vinterparken ligger i Oslo, og prisoversikten viser gode priser på sesongkort. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fjorårets vintereventyr var ikke annet enn fantastisk for skientusiaster, og nå føles det nesten som en fjern drøm. Denne vinteren er langt mer beskjeden de fleste steder, men det er heldigvis ennå mye igjen av sesongen.

For oss ski- og vinterglade er det ikke annet å gjøre enn å krysse fingre og tær for at vi får en like bra vinter som fjoråret. I mellomtiden sørger snøkanoner for å redde skisesongen der snøen glimrer med sitt fravær.

Men hvor står du billigst på ski? Vi har sammenliknet prisene hos landets 15 største apinanlegg (etter omsetning). Prisene er innhentet 14. januar 2019. Resultatene ser du i tabellen under:

(Artikkelen fortsetter etter tabellen)

Klikk på pilen for å se hele tabellen.
Klikk på pilen for å se hele tabellen. Vis mer

Gratis for barn de fleste steder

De fleste skisentre, med unntak av Oslo Vinterpark, har gratis adgang for barn fra 0 år og opp til 6,7 eller 8 år. Dette gjelder både dagsheiskort og sesongkort; det eneste du eventuelt må kjøpe er et fungerende keycard. Dette gjelder dersom du trenger keycard både til barn, ungdom, voksne og seniorer.

Ungdommer regnes som oftest fra 6,7 eller 8 år til og med 15, 16 eller 17 år, avhengig av hvilket skisenter du drar på.

Alle sentrene har også egne priser for seniorer (65+). Disse er som regel de samme som for ungdom.

Oslo Vinterpark er altså det eneste skisenteret i oversikten der du må betale for barn 0-6 år. Et dagskort fra 0-6 år koster her 150 kroner og et sesongkort koster 1000 kroner.

Billigste og dyreste dagskort

Rauland, Kongsberg Skisenter og Skeikampen er de tre rimeligste alpinsenterne for voksne, dersom du skal ha endagskort. På Rauland må du ut med 415 kroner, mot 425 kroner på Kongsberg, og på Skeikampen må du ut med 350 kroner i lavsesong og 390 kroner i høysesong.

Når det gjelder ungdom- og seniorkort, finner du det rimeligste endags-heiskortet på Voss og Rauland, til 330 kroner.

Det dyreste endagskortet får du på SkiStar sine alpinsentre, og ligger på 460 kroner.

Billigste og dyreste todags-kort

Det rimeligste todags-kortet får du på Skeikampen Alpinsenter i lavsesongen, 670 kroner for voksne, og 610 kroner for ungdom og senior.

I motsatt ende av prisskalaen finner vi Hemsedal og Trysil. Her må du ut med 920 kroner for et todags-kort dersom du er voksen, og 730 kroner dersom du er ungdom/senior.

Billigste og dyreste sesongkort

Det desidert rimeligste sesongkortet for voksne tilbys i Oslo Vinterpark, for 2900 kroner per kort. Oslo Vinterpark har også det rimeligste tilbudet på sesongkort til ungdom og senior, på 2600 kroner.

Som nevnt tidligere koster altså sesongkort for barn fra 0-6 år, 1000 kroner i Oslo Vinterpark, noe som er gratis i de 14 andre pristestede skibakkene.

Hemsedal og Trysil er dyreste også på sesongkort, mer enn dobbelt så dyre som Oslo Vinterpark, med priser fra 6.395 kroner for voksne og 5.355 kroner for ungdom.

Gode pakkepriser

Flere skisentre åpner også muligheten for å stå i flere bakker dersom du er villig til å betale noen kroner mer.

Ved å kjøpe «SkiStar All»-sesongkort på Trysil eller Hemsedal sine skisentre, får man samtidig tilgang til alle Skistar sine sentre, som inkluderer både Åre, Vemdalen og Hammarbybacken, for resten av sesongen.

Ved å kjøpe sesongkort på Kvitfjell, kan du også få mulighet til å kjøpe seg tilgang til Lillehammer Ski Resorts (LPS - se tabell over), dersom du velger å betale noen ekstra hundre kroner. Dette åpner tilgang til både Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen og Sjusjøen.

Med Oslo Vinterpark sitt sesongkort kan du også stå ubegrenset på ski i Drammen Skisenter.

Flere tilbyr også sesongkort i familiepakker, blant annet Kongsberg Skisenter og Oslo Vinterpark. Familiepakken til førstnevnte koster 15.000 kroner, og sistnevntes koster kr 7.900, med en begrensning på to foresatte og opp til tre ungdommer opp til 17 år. Er dere flere i familien som skal stå på ski, kan det være gode penger å spare på dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer