Sykkeltyveri

Her stjeles det flest

Antall tyverier øker, spesielt i Oslo-området.

SYKKELTYVERI: Nafs sykkelkart viser hvor det stjeles flest sykler i Norge. Foto: Rainer Fuhrmann / Shutterstock / NTB
SYKKELTYVERI: Nafs sykkelkart viser hvor det stjeles flest sykler i Norge. Foto: Rainer Fuhrmann / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange velger nok å sette sykkelen i boden for sesongen når temperaturen begynner å krype nedover og det ikke lenger er komfortabelt å sykle uten hansker og lue.

Samtidig er det en del som kler seg varmt og fortsetter sykkelsesongen utover høsten og vinteren.

Ifølge NAF er det gjerne de som har kjøpt en elsykkel eller som har en dyrere vanlig sykkel som sykler på denne tida av året, noe som også ser ut til å tiltrekke seg sykkeltyvene.

Tall fra Nafs sykkelregistrer viser at det ble registrert 37 tyverier i september, hvorav 24 av disse var i Oslo-området, mens det hittil i oktober er registrert 36 tyverier, noe som skal være et rekordhøyt antall registreringer.

Overfor DinSide forteller Janne Pedersen, sykkelansvarlig i NAF, at det ble registrert 31 i juni, 19 i juli og 31 i august, hvorav henholdsvis 25, 12 og 13 av dem var i Oslo.

- Å vite hvor sykkeltyveriene skjer er et viktig ledd i kampen mot sykkeltyvene. Vi får kunnskap om hvor det trengs tryggere sykkelparkeringer, og håper å gjøre det lettere for folk å få tilbake en stjålet sykkel, sier Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.