Test av kakespader

- Hjelpes, denne skviser jo hele kaka!

Se hvilken kakespade som gjør det dårligst og best i Dinsides store test. Vi viser deg også hvordan du skjærer et perfekt kakestykke nederst i saken.

7 KAKESPADER: Hele sju kakespader er testet på fire typiske nasjonaldagskaker for å hjelpe deg å velge riktig til den store festen. Her kan du se hvordan kakestykkene ble med de ulike kakespadene. Øverst fra venstre: Ikea, Nille, Hardangerbestikk og Coop. Nederst fra venstre: Clas Ohlson, Rosendahl og TGR. Foto: Nina Hansen.
7 KAKESPADER: Hele sju kakespader er testet på fire typiske nasjonaldagskaker for å hjelpe deg å velge riktig til den store festen. Her kan du se hvordan kakestykkene ble med de ulike kakespadene. Øverst fra venstre: Ikea, Nille, Hardangerbestikk og Coop. Nederst fra venstre: Clas Ohlson, Rosendahl og TGR. Foto: Nina Hansen. Vis mer
Publisert

Nasjonaldagen er like om hjørnet. Det betyr bunad, korps, flagg, pølse, is og kake.

Blant de typiske 17. mai-kakene finner vi gjerne marsipankake og pavlovaterte, og disse kan by på utfordringer når de skal deles opp.

- Marsipankaker flater fort ut hvis du ikke skjærer skikkelig gjennom, så noen ganger må du ha kniv i tillegg til kakespade, sier Wenche Kjelsaas, konditor ved Baker Hansen. Hun har 26 års erfaring i yrket.

Når det gjelder pavlovaterten, kan det være vanskelig å få med alt, både marengsbunn, vaniljekrem og bær.

Ikke press spaden ned i kaken

Og, hva kjennetegner en god kakespade? Kjelsaas lister opp fem kriterier:

- Den bør ha en god vinkel på håndtaket, ikke være for liten, ikke ha for bredt blad, komme gjennom kaken uten hjelp fra kniv og gi et helt, fint kakestykke til slutt.

Nå lurer du kanskje på hvilken kakespade som tilfredsstiller disse kravene, eller om den du har er god nok. Dinside gjør jobben lettere for deg, for vi har testet sju kakespader sammen med konditor Kjelsaas.

Kakespadene spenner i pris fra 30 til 319 kroner, og de er vurdert med terningkast etter kriteriene nevnt over, hvor gjennomsnittet utgjør endelig karakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer