Hånddesinfiserende middel

Hjemmelaget håndsprit - enkelt og greit?

Det er én ingrediens hele effekten står og faller på.

HÅNDSPRIT: Kan du kjøpe ei flaske med 60 prosent sprit på polet og ha ditt eget hånddesinfeksjonsmiddel? Svaret får du i saken under. Foto: Eilin Lindvoll.
HÅNDSPRIT: Kan du kjøpe ei flaske med 60 prosent sprit på polet og ha ditt eget hånddesinfeksjonsmiddel? Svaret får du i saken under. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Har dere Antibac?

– Nei, var svaret hos flere apotek, inkludert de to Dinside var innom torsdag denne uka. Der ble vi nemlig møtt av tomme hyller der desinfeksjonsmidlene pleier å stå.

På nett opplyser både Apotek 1 og Vitus Apotek om at det er tomt for Antibac-produkter på nettlagrene deres, og at de bakteriedrepende midlene bare er å finne på et fåtall apotek. Apotek 1 har i tillegg avgrenset kjøpene av desinfeksjon til «maks fem pr. kunde».

Det er liten tvil om at det er coronaviruset som har fått folk til å hamstre håndsprit, på samme måte som dagligvarebutikkene ser hermetikkhyllene bli tømt.

Hjemmelaget håndsprit med nett-oppskrift

Men, hvor vanskelig er det egentlig å lage egen håndsprit? Det er vel bare å få tak i sprit på polet og blande den med et eller annet?

Et kjapt Google-søk på hvordan vi kan lage håndsprit hjemme på kjøkkenbenken gir flere treff: The Verge og WikiHow, blant andre, har oppskrifter basert på alkohol av typen 99 prosent isopropyl, aloe vera-gelé og diverse essensielle oljer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer