Test av hodelykter 2016

Hodelyktene som som duger til friluftsliv

De beste hodelyktene for friluftsbruk, for deg som trenger godt lys og god kvalitet på hodelykten.

LED ER BEST: Glem halogenlykter - i dag handler alt om LED. Vi har testet sju hodelykter for friluftsbruk. Foto: Egill J. Danielsen
LED ER BEST: Glem halogenlykter - i dag handler alt om LED. Vi har testet sju hodelykter for friluftsbruk. Foto: Egill J. Danielsen Vis mer
Publisert

Utviklingen av hodelykter har gått i rasende tempo det siste tiåret. Det som var verdens beste i 2005 ligner i dag et stearinlys. Nå lyser de beste hodelyktene kraftigere enn bilen din. Det liker vi i mørke nord. I denne testen tar vi for oss lykter for dem som vil ha topp kvalitet og det beste lyset. Da må man litt opp i pris. La oss se hvilken hodelykt som er best - for det er ganske store forskjeller mellom de beste og den dårligste.

Les også:Slik får du piggdekk på sykkelenStor test av terrengsko

Slik har vi testet

Vi har lagt størst vekt på lyktenes lysbilde. Aller mest hvor behagelig lyset oppleves å gå eller jogge med. Til slik bruk er et bredt og mykt lysbilde bra.

At lysets fargetemperatur i størst mulig grad ligner dagslys viser seg dessuten å ha overraskende stor betydning i forhold til hvor anstrengende og slitsomt det blir å gå en lang fjelltur i mørket.

Som kriterium nummer to har vi vektlagt hvor behagelig lykten sitter på hodet. Her blir hodebånd, vekt og vektfordeling mellom lyktehode og batteri vesentlig.

Generell brukervennlighet og kvalitetsinntrykk er også viktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer