Sykkelklær og sykkellys

Hold deg tørr, varm og synlig på sykkelen i høst

Det er viktig å bli sett i høstmørket, men ikke alt tøy og alle innretninger er like smart å bruke.

KLE DEG RIKTIG: Når du sykler om høsten, er det noen ting du bør huske på når det kommer til bekledning. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
KLE DEG RIKTIG: Når du sykler om høsten, er det noen ting du bør huske på når det kommer til bekledning. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som høstmørket kommer snikende, er det viktig som syklist å gjøre seg synlig i trafikken. Lys og refleks kan utgjøre den store forskjellen når det gjelder å forebygge ulykkestilfeller, og det er påbudt med lys både foran og bak på sykkelen.

Blir du tatt av politiet uten å ha lykt på sykkelen, risikerer du et forelegg på 1200 kroner, så da er et par sykkellykter til noen hundrelapper en fornuftig og, ikke minst, trygg investering.

Flere lykter

Forskriftene sier at det er krav om fastmontert lys på sykkelen, og det holder ikke med kun lykt på hjelmen. Øyvind Wold i Syklistenes landsforening forteller til Dinside at han både har lykter på sykkelen og på hjelmen.

Lykten han bruker på hjelmen har en styrke på rundt 500 lumen, og han anbefaler dem som har lykter på over 1000 lumen å dimme ned lyset når de sykler der det er andre trafikanter.

- Det er nesten som å få en lyskaster i fjeset, og det er det ingen som liker, sier han.

Anbefaler kun på sykkel

Trygg Trafikk anbefaler derimot at du bør unngå å bruke lykter på sykkelhjelmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer