Test av termoser

Holder de varmen like godt i romtemperatur og kjøleskap?

Dinside har testet hvorvidt seks termoser klarer å holde drikken varm eller kald fra to timer til ett døgn.

TIL TEST: Seks termoser er testet av Dinside, både på hvorvidt de holder temperaturen på innholdet, hvordan de er å skjenke fra, om de tåler å falle i bakken og mer. Fra venstre ser du termos fra Stanley, Gastromax Sarek, Thermos, Asaklitt/Clas Ohlson, Coop og Biltema. Foto: Eilin Lindvoll.
TIL TEST: Seks termoser er testet av Dinside, både på hvorvidt de holder temperaturen på innholdet, hvordan de er å skjenke fra, om de tåler å falle i bakken og mer. Fra venstre ser du termos fra Stanley, Gastromax Sarek, Thermos, Asaklitt/Clas Ohlson, Coop og Biltema. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT 21.11: Vi har foretatt nye målinger på termosen fra Biltema i romtemperatur og i kjøleskap, etter at vi fikk noen reaksjoner på at målingene måtte være feil. Les om de interessante funnene lenger nede i saken.

En god termos evner både å holde innholdet varmt og kaldt, slik at den både er egnet til å gi deg en etterlengtet kaffekopp på høstens fjelltur og vinterens skitur, eller forfriskende saft om sommeren.

For å finne ut hvilken termos som takler begge oppgavene best, har Dinside plukket ut seks termoser som koster fra 79 til 349 kroner.

Resultatene viser at termosen som holder varmen best i romtemperatur, faller ned på lista når termosene fylles med varmt vann og settes i et kjøleskap som holder en jevn temperatur på to grader.

Også i kaldt-vann-testen er det relativt stor forskjell på termosene, men den viser seg først etter ett døgn.

Testvinneren står ikke like sterkt i kjøleskapet

Termosene ble testet fylt med varmt vann i to omganger, én gang når de sto ute i romtemperatur, og én gang mens de sto i kjøleskap, som vil indikere hvor godt termosene holder varmen hvis du har dem med ut om vinteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer