Coronatest i Oslo:

Høy testaktivitet i Oslo før påskeferien

Onsdag koronatestet 8.000 personer seg i Oslo. Nå vil kommunen teste enda flere.

CORONATESTING: Torsdag ble det registrert 283 nye koronasmittede i Oslo, noe som er 144 færre enn torsdag i forrige uke. Foto: Jil Yngland / NTB

CORONATESTING: Torsdag ble det registrert 283 nye koronasmittede i Oslo, noe som er 144 færre enn torsdag i forrige uke. Foto: Jil Yngland / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har fremdeles høye testtall i Oslo. Vi jobber likevel med å øke testkapasiteten ytterligere og vi ønsker blant annet å ta i bruk massetesting på skoler og arbeidsplasser, sier helsebyråd i Oslo Robert Steen (Ap) til NTB.

Kommunen har bedt nasjonale myndigheter om å vurdere endringer i regelverket og øke analysekapasiteten for å få dette til.

Torsdag ble det registrert 283 nye koronasmittede i Oslo, noe som er 144 færre enn torsdag i forrige uke.

– Selv om tallet i dag er noe lavere, må vi huske at det kun er et dagstall. Vi er inne i en tredje smittebølge og ser tydelig resultatene av at den engelske virusvarianten dominerer i Oslo. Den smitter mer og gir mer alvorlig sykdom. Det er derfor byrådet bruker de sterkeste verktøyene vi har i verktøykassen for å slå ned smitten, sier Steen.

Han betegner smittesituasjonen i Oslo som alvorlig.

– Byrådet følger smittesituasjonen tett, og dersom folk følger de reglene og generelt er forsiktige med hva de gjør forventer vi å se effekt av tiltakene i løpet av de neste ukene. Men da må ikke påskeferien bli ferie fra smittevernreglene. Nå har vi strenge tiltak i hele landet, og det viser alvoret i situasjonen, men gjør det også lettere å komme raskere tilbake til en normal situasjon igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer