Grillregler i borettslag og sameier

Husk dette i grillsesongen

Bor du i et borettslag eller et sameie? Da kan det gjelde egne regler for grilling som du må følge.

GRILL: Endelig sommer! For mange er det også grill-sesong, og da er det lurt å styre unna disse tabbene. Reporter: Ingebjørg Iversen. Musikk: Epidemic Sound. Video: Berit B. Njarga / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren og varmen har endelig kommet, og grillsesongen er i gang. Men hvilke regler gjelder egentlig om du ønsker å grille hjemme?

Husordensregler

Seniorrådgiver for kommunikasjon i Brannvernforeningen, Sturle Hagen, forteller til Dinside at borettslag ofte har egne husordensregler som må følges.

- Det er for eksempel noen borettslag som har forbud mot grilling på balkong, forteller han og fortsetter.

- Skal du grille på balkong må den ha god utlufting langs gulv og tak uten noen form for innglassing. Da kan røyk og eventuell lekket gass raskt luftes ut.

Norsk Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) skriver i en artikkel at det ikke finnes noen egne regler om grilling i boliglovene, men det finnes regler om at man ikke skal bruke boligen eller fellesarealene på en måte som er unødvendig, til ulempe, eller skade for de andre beboerne.

Brannfarlig grilling, for eksempel med mye flammer og varme nær vegg, eller stekeos og røyk som forsvinner rett inn i naboens soverom, må man derfor unngå, skriver de.

- For å sikre «god grill-skikk» er det lurt å ta inn regler om grilling i husordensreglene. Da vil alle beboerne lett og enkelt se hva som er god og hensynsfull grilling og man unngår konflikter, sier Line Bjerkek, advokat i NBBL.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer