Vikepliktkaos i krysset:

Hva gjør du her?

- Dette er fritenking.

HVEM VIKER HER? En DinSide-leser sendte oss dette bildet fra Lørenskog. Er det enkelt å forstå denne merkingen? Foto: Tipser
HVEM VIKER HER? En DinSide-leser sendte oss dette bildet fra Lørenskog. Er det enkelt å forstå denne merkingen? Foto: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide fikk tilsendt dette bildet av en leser. Leseren var i tvil om hva merkingen i krysset betyr. Det samme var flere andre, og vi sendte spørsmålet videre til Statens vegvesen. Bildet er tatt ved Garchinggata 33 på Lørenskog.

- Burde beklage

Bjørn Skaar er sjefingeniør i Statens vegvesen og er alt annet enn imponert over hvordan denne veien er skiltet og oppmerket.

- Offentlige veimyndigheter bør rette opp i forholdene når de bygger noe trafikantene ikke klarer å forstå. Jeg forstår løsningen som er bygget skaper uklarheter om hvilke vikepliktsregler som gjelder. Det skal ikke være sånn. Jeg gir en uttalelse på grunnlag det jeg ser av bildet. Hovedveien er forkjørsregulert. Den gule linja går gjennom krysset. Men det er mange ting som mangler for å se om det er riktig. Jeg ser ikke om det er et vikepliktsskilt eller vikepliktslinje i kryssene. Jeg vet ikke om det er en offentlig vei eller avkjørsel. Det man har klart å gjøre er å lage noe som gir grunnlag for forvirring, sier Skaar til DinSide.

- Dette er fritenking

Skaar ønsker at kommunen retter opp i disse forholdene av hensyn til sikkerheten for trafikantene.

- Dette er fritenking for dem som har laget dette. Det skal ikke være noe tvil om hvilke regler som gjelder. Trafikkreglene er generelle. Er det andre reguleringer som gjelder, vil god skilting og merking være avklarende.

Han syns dette ser veldig mangelfullt ut.

- De som har gjort dette, bør rette opp av hensyn til sikkerheten.

Området ikke ferdig

Garchinggata er kommunal vei, og det er Lørenskog kommune som har ansvaret for denne veien. De forklarer at området ikke er ferdigstilt ennå.

- I Garchinggata er fartsgrensen 30 km/t og det er høyreregel som gjelder. Når veien blir skiltet som forkjørsvei, vil det bli satt opp vikepliktsskilt. Veien inn til venstre på det vedlagte bildet, brukes i dag bare til anleggstrafikk for utbyggingen som pågår i området og det er skiltet deretter. Den delen av Garchinggata som ligger bak fotografen er ikke ferdig bygd. Den skal være ferdig innen november 2022, skriver Thomas Ertsås, avdelingsleder på kommunalteknikk for forvaltning og kommunikasjon, i en e-post til DinSide.

Lørenskog kommune har blitt forelagt Vegvesenets kritikk av merkingen, og sier til DinSide at de tar innspillene til etterretning.

- Vi tar innspillene til etterretning. Kommunen har flere ganger vært i dialog med Vegdirektoratet for å diskutere løsning på denne veien. Vi vil som nevnt gjøre en del endringer når resten av Garchinggata er ferdig bygd, og vi mener at dette kommer til å bli veldig bra, skriver Ertsås til DinSide.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer