Vikepliktkaos i krysset:

Hva gjør du her?

- Dette er fritenking.

HVEM VIKER HER? En DinSide-leser sendte oss dette bildet fra Lørenskog. Er det enkelt å forstå denne merkingen? Foto: Tipser
HVEM VIKER HER? En DinSide-leser sendte oss dette bildet fra Lørenskog. Er det enkelt å forstå denne merkingen? Foto: Tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide fikk tilsendt dette bildet av en leser. Leseren var i tvil om hva merkingen i krysset betyr. Det samme var flere andre, og vi sendte spørsmålet videre til Statens vegvesen. Bildet er tatt ved Garchinggata 33 på Lørenskog.

- Burde beklage

Bjørn Skaar er sjefingeniør i Statens vegvesen og er alt annet enn imponert over hvordan denne veien er skiltet og oppmerket.

- Offentlige veimyndigheter bør rette opp i forholdene når de bygger noe trafikantene ikke klarer å forstå. Jeg forstår løsningen som er bygget skaper uklarheter om hvilke vikepliktsregler som gjelder. Det skal ikke være sånn. Jeg gir en uttalelse på grunnlag det jeg ser av bildet. Hovedveien er forkjørsregulert. Den gule linja går gjennom krysset. Men det er mange ting som mangler for å se om det er riktig. Jeg ser ikke om det er et vikepliktsskilt eller vikepliktslinje i kryssene. Jeg vet ikke om det er en offentlig vei eller avkjørsel. Det man har klart å gjøre er å lage noe som gir grunnlag for forvirring, sier Skaar til DinSide.

- Dette er fritenking

Skaar ønsker at kommunen retter opp i disse forholdene av hensyn til sikkerheten for trafikantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer