Hva gjør du med surdeigsstarteren?

Nå er det slutt på hjemmekontoret.

STORT I 2020: Én av mange surdeig-i-coronaen-tweets som ble lagt ut i 2020. Foto: NMBU
STORT I 2020: Én av mange surdeig-i-coronaen-tweets som ble lagt ut i 2020. Foto: NMBU Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du mars 2020? Brått ble det hjemmekontor på mange, det var hamstring i butikkene og vi hadde gjærmangel i landet.

I denne perioden var det mange som startet brødproduksjon hjemme, og fikk seg sin egen surdeigsstarter.

Hverdagsluksus

Nybakt brød ble en luksus for mange av oss i usikre tider, og lukten av nybakt brød ble kanskje den daglige vekkerklokka for hjemmekontoret.

Men nå skal vi tilbake til normalen, tilbake til kontoret og hva gjør vi med surdeigsstarteren som må være alene hjemme på dagtid framover?

Johanne Paulsen har akkurat avsluttet en mastergrad i bioteknologi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU. Og masteroppgaven skrev hun om surdeig. I en pressemelding fra NMBU deler hun sine aller beste råd for surdeig.

- Lett å bli hekta

– Hvis du først har begynt å bake med surdeig, er det lett å bli hekta på prosessen. Jeg tror også du får et litt nærmere forhold til brøddeigen. Det blir ditt eget produkt, og noe du kan oppleve å mestre på en annen måte enn med vanlig brøddeig, sier Johanne Paulsen i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer