Vedlikehold av sykkel: Hvordan fikse bremser på sykkel?

Hva gjør jeg når bremsene ser slik ut?

Slik fikser du bremseklossene på sykkelen din.

BYTTE BREMSER: Å bytte bremser på sykkelen din, enten det er felgbremser eller skivebremser, er noe av det lureste du kan gjøre. Gjerne før de blir så slitt som i dette tilfellet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BYTTE BREMSER: Å bytte bremser på sykkelen din, enten det er felgbremser eller skivebremser, er noe av det lureste du kan gjøre. Gjerne før de blir så slitt som i dette tilfellet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Sykkelsesongen er for lengst godt i gang, og for mange varer den hele året, men valgte du ikke å bytte bremsesklosser da du unnagjorde vårpussen, er det kanskje på tide nå.

Det hjelper lite om sykkelen er ren og nyoljet om bremsene ikke lenger fungerer som de skal. Derfor bør du rengjøre bremsene og om nødvendig skifte bremseklosser.

Tidligere var det vanligst med felgbremser, som er enkle å skifte og vedlikeholde (se i videoen under hvordan du gjør det), men i dag har de fleste nye sykler skivebremser.

Rimeligere å bytte selv

For en som ikke har vært borti skivebremser før, kan det fortone seg litt utfordrende å tukle med dem.

Å få jobben gjort på et verksted koster 600-800 kroner for to bremser med klossene inkludert. Gjør du det selv, kan du slippe unna med et par hundrelapper.

- Det er stor forskjell på en ny sykkel og en som er godt brukt. På en ny sykkel vil det være lett å bytte bremseklosser. Men på en godt brukt sykkel som kanskje også er kjørt om vinteren vil det ofte være verre, har sykkelreparatør og avdelingsleder Rasmus Leiro hos Pedalen Østfold fortalt Dinside ved en tidligere anledning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer