Sikkerhet på trampoliner

Hvem har ansvaret for denne?

En trampoline kan være både gøy og farlig på en gang.

HOPP I DET: Trampoline er gøy, men pass på sikkerheten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
HOPP I DET: Trampoline er gøy, men pass på sikkerheten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Det er gøy å hoppe høyt, ingen tvil om det. Er du en av dem som allerede har en trampoline i hagen, eller drømmer om å hoppe inn i sommeren, kan det være greit å vite hva det medfører av ansvar.

For skader kan oppstå, og en trampoline krever også vedlikehold. De typiske trampolineskadene er gjerne tann- og bruddskader. Og skadene oppstår gjerne når flere hopper sammen.

Det er viktig å være klar over hvem som har ansvaret hvis noe skulle skje. Og det er som regel eieren av trampolinen. Men hva hvis dere setter en trampoline utenfor boligblokken, eller går flere sammen om å spleise?

Styret har ansvaret

- Skal du eller sameiet kjøpe inn en trampoline, er det viktig å være klar over ansvaret dere har, sier advokat Morten Fæste i forbrukerorganisasjonen Huseierne.

- Utearealet er felles som alle kan bruke. Hvis man plasserer en trampoline på fellesarealet, så det er sameiet som har ansvaret. Det betyr styret.

Sjekkliste og forsikring

Han viser til at styret må passe på at trampolinen monteres riktig, vedlikeholdes riktig og brukes riktig.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har laget en egen sjekkliste for trampolinebruk, som er nyttig. Hvis man har montert trampolinen riktig og gjort det som skal til for å sikre den, skal det mye til for å få ansvar dersom noen skader seg. De fleste sameier har en forsikring som også inneholder en ansvarsforsikring. Det kan være greit å sjekke hva som dekkes av den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer