Mygg i sommer

Hvilke myggmidler fungerer?

Enkelte unngår myggstikk helt naturlig, og noen myggmidler er helseskadelige, sier ekspert. Her får du vite alt du trenger å vite.

IRRITERENDE: Undrer du noen gang på hvorfor myggen er så interessert i akkurat deg? Det kan det være flere grunner til. Video: Faktisk.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi gleder oss over solstråler og høyere temperaturer, men med sommervarmen kommer også et stort irritasjonsmoment for mange. Nemlig myggen! Og skal vi tro svenske forskere, kan det bli stadig mer mygg i årene som kommer, som ett av mange resultater av klimaendringene, ifølge svt.

Heldigvis står det ikke på myggmidler i forskjellige varianter som enten skal fange, jage eller drepe myggen.

I dag kan du kjøpe myggspray, myggstift, myggarmbånd, lydmaskiner som skal jage mygg, gassmaskiner som skal jage mygg, myggspiraler, mygglys, maskiner som skal fange mygg, og selv en myggjager med gass som kan tas med på camping eller teltturen.

Men hva er det som faktisk fungerer?

Preben Skrede Ottesen er avdelingsdirektør i avdeling for skadedyr i Folkehelseinstituttet (FHI). Sammen med ham går vi igjennom de ulike myggmidlene én etter én.

1: Myggspray/-stift/-gel/-armbånd

Flere ulike produsenter lager disse midlene, og målet er at de skal holde myggen vekk fra huden. Mens spray, gel og stift påføres direkte på hud eller klær, er armbåndet satt inn med de samme midlene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer