Hvilket parti er mest sykkelvennlig?

Det er ikke bare samferdselsministerens parti som kommer dårlig ut. Men kanskje like overraskende for mange vil nok vinneren være.

VALG AV SYKKEL: Hvilke partier er det som jobber best for deg på to hjul? Foto: DinSide
VALG AV SYKKEL: Hvilke partier er det som jobber best for deg på to hjul? Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nasjonal sykkelstrategi handler om «å fremme sykkelen som transportform og hverdagsaktivitet» fordi det er «god samfunnsøkonomi».

Fine ord altså, men blir det fulgt i praksis?

Syklistenes Landsforening har gitt DinSide sine vurderinger av partienes sykkelpolitikk. Her har de tatt utgangspunkt i hva partiene selv sier på sine nettsider, og gitt de ulike karakterer på en skala fra en til seks, hvor seks er særdeles bra og en er stryk. Og vinneren vil overraske mange - de foreslår blant annet skattefritak for syklister.

Les også: Slik holder du sykkelen vedlike!

Programvurdering

Syklistenes Landsforening (heretter = SLF) har lagt stor vekt på om partienes programmer sier noe konkret om «utbygging av sammenhengende nett for sykkeltrafikk» (altså sammenhengende sykkelveier), samt «andre tiltak», som for eksempel «bedre drift og vedlikehold av sykkelvegnettet, trafikksikkerhet spesifikt for syklister, samspill i trafikken, sykkelparkering, sykkelturisme».

FrP og Samferdselsministerens parti er dårligst på sykkel!

Nederst på interesseorganisasjonens liste finner vi FrP, som får karakteren to +. Det skyldes at de ikke har noen klar sykkelpolitikk de vil fremme, bortsett fra målet om at «gang- og sykkelveier prioriteres utbygget».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer