Matpriser:

Hvitløk til 2000 kroner kiloet

- Det er et krydder, ikke en grønnsak, sier stjernekokk Bent Stiansen.

SVART HVITLØK: Det ser nesten ut som lakris, og sånn kan det noen ganger også smake. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB
SVART HVITLØK: Det ser nesten ut som lakris, og sånn kan det noen ganger også smake. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Matprisene stiger, og hundrelappene flyr fort når vi går i butikken. Prisen på svart hvitløk er likevel nok til å sette noen hver ut.

På Krydra.no, koster en hel svart hvitløk 49,99 kroner. Dette tilsvarer en kilopris på 1249,75 kroner.

Synes du det er dyrt? Det er faktisk et aldri så lite kupp.

På dyrket.no koster en 60-gramsboks med svarte hvitløkfedd 84,15 kroner, noe som tilsvarer 1402,50 kroner per kilo.

På Oda.com koster en pakke med to svarte hvitløk 129 kroner, noe som gir en kilopris på 1612,50 kroner, men det stopper ikke der: En 50-gramspakke fra Fiskeriet på Youngstorget koster 199 kroner, noe som gir en kilopris på nesten 4000 kroner. Men her er det bare fedd, ikke noe skall.

Men om noen lurer: Det er det for mange verdt.

Det ser kanskje ut som en ganske vanlig hvitløk, men det er det ikke. Den har vært igjennom en lang foredlingsprosess, forteller stjernekokk Bent Stiansen til DinSide.

- Selv om det virker dyrt, så er det ikke det. Du må bare bruke den smart.

Hvitløken er både tørket og fermentert før den blir svart, og prosessen kan ta fra flere uker til flere måneder. Det blir altså litt som forskjellen på et stykke svinekjøtt og en god spekeskinke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer