- Haha, vi har jo kjøpt halve menyen, ler Lina Hoel Virik.
Sammen med Sidney Haugen har hun fylt opp et brett med to cheeseburgere, to steakhouse burgere, et par kyllingnuggets, løkringer og chili cheesey.
Begge er veganere, og de har planer om å spise seg gjennom hele menyen på Burger Kings nye plantebaserte popuprestaurant i Storgata. Om enn ikke i dag.

Tidligere denne uka annonserte burgerkjeden Burger King at de åpner en plantebasert restaurant i Oslo sentrum, og i dag, klokka 11 åpnet de for publikum.
I fire uker framover vil Burger King i Storgata bare servere plantebasert mat. Stuntet er også en spydspiss for å vise fram kjedens nye plantebaserte alternativ.
På menyen i Storgata vil det være mellom 20 og 30 ulike produkter. Dette inkluderer fem nye produkter som vil være tilgjengelige i alle restauranter fra neste uke.

Oslos beste burger: - Himmelsk!
Alle disse har plantebaserte alternativ til kjøtt, som Burger King har utviklet i samarbeid med the Vegetarian Butcher, et nederlandsk selskap som produserer plantebaserte alternativ til kjøtt.
Hvor er kjøttet?
På åpningsdagen er det ikke vanskelig for forbipasserende å se at her er det noe som er litt nytt. Forbipasserende lokkes inn med høy musikk og en grønn løper, som leder inn i en restaurant der gulvet er dekket av kunstgress.
Det er tilløp til kø, om enn ikke ut døra. Kanskje er det smaksprøver og goodiebags med burger-merch som trekker flere inn i restauranten denne torsdags formiddagen, kanskje er det forhåndsomtalen. Det er likevel ikke alle som har fått med seg nøyaktig hva som skjer inne i restauranten
- Hvor er kjøttet?, undrer en guttegjeng. De har stukket innom i en fritime, men kjenner ikke igjen menyen. Et par poser pommes frites og cheesey tops blir det likevel, og en prøver seg på en cheeseburger.

Til tross for at dette er en plantebasert filial av burgerkjeden, er det kjøtterstatninger, ikke ulike grønnsakburgere som står på menyen.
Ifølge Maria Finnerman, som er innovasjonssjef i Burger King Scandinavia, er det basert på innsikt og brukerundersøkelser i Norge, og basert på erfaringer fra andre land i Europa.
- Vi ga norske forbrukere 20 ulike burgeralternativer å velge mellom. De grønnsaksbaserte skåret dårligst, sier Finnerman til DinSide.
Hun viser til at i kjedens andre restauranter har de fortsatt en halloumiburger, for dem som ikke vil ha kjøtt, men spiser ost.
Administrerende direktør i Burger King Norge, Olav Bæverfjord, sier til DinSide at Burger King har hatt stor suksess med liknende konsepter rundt i Europa. Dette er den tiende plantebaserte popupen.
- I første omgang er det midlertidig, sier Bæverfjord.
De har ingen umiddelbare planer om å utvide konseptet, verken å gjøre den plantebaserte filialen permanent, slik for eksempel Deli de Luca har gjort det på Grünerløkka, eller å utvide til flere byer.
- Må ikke være for ekte
Andre Mitrica er en annen matinteressert Oslo-borger som har stukket innom popuprestauranten etter å ha lest om den på nett. Han har bestilt en Whopper og pommes frites til å ta med seg, og er spesielt spent på å smake den nye burgeren.

- Jeg har smakt den de hadde før og var ikke helt fornøyd med den, så jeg håper de har klart å skru det bedre til denne gangen, sier han til DinSide.
- Det må ikke være for ekte heller, da bli jeg kvalm, sier Lina Hoel Virik.
Haugen forklarer at som veganer kan kjøtterstatninger som er altfor naturtro og kjøttfulle bli litt voldsomt.
- Det er dessuten fint som en forsikring, nå som det er så mye som heter «plant based», er det greit å vite at det ikke er kjøtt. Det må ikke være akkurat som kjøtt, men det må være et godt alternativ.

Noe de begge er enige om at det er. Men mens cheeseburgeren og cheesey tops falt i smak, ble steakhouseburgeren litt i overkant, med to patties, ost, majones og «bacon».
- Her kunne de godt ha frisket opp med noe grønnsaker.