Plantebasert mat:

- Hvor er kjøttet?

Både overrasker og begeistrer.

PLANTEBASERT: De neste fire ukene er Burger King i Storgata litt grønnere. Foto: Elisabeth Dalseg
PLANTEBASERT: De neste fire ukene er Burger King i Storgata litt grønnere. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Haha, vi har jo kjøpt halve menyen, ler Lina Hoel Virik.

Sammen med Sidney Haugen har hun fylt opp et brett med to cheeseburgere, to steakhouse burgere, et par kyllingnuggets, løkringer og chili cheesey.

Begge er veganere, og de har planer om å spise seg gjennom hele menyen på Burger Kings nye plantebaserte popuprestaurant i Storgata. Om enn ikke i dag.

Tidligere denne uka annonserte burgerkjeden Burger King at de åpner en plantebasert restaurant i Oslo sentrum, og i dag, klokka 11 åpnet de for publikum.

I fire uker framover vil Burger King i Storgata bare servere plantebasert mat. Stuntet er også en spydspiss for å vise fram kjedens nye plantebaserte alternativ.

På menyen i Storgata vil det være mellom 20 og 30 ulike produkter. Dette inkluderer fem nye produkter som vil være tilgjengelige i alle restauranter fra neste uke.

Alle disse har plantebaserte alternativ til kjøtt, som Burger King har utviklet i samarbeid med the Vegetarian Butcher, et nederlandsk selskap som produserer plantebaserte alternativ til kjøtt.

Hvor er kjøttet?

På åpningsdagen er det ikke vanskelig for forbipasserende å se at her er det noe som er litt nytt. Forbipasserende lokkes inn med høy musikk og en grønn løper, som leder inn i en restaurant der gulvet er dekket av kunstgress.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.