Camping

Hvor kan du campe med telt og hengekøye?

Det er ikke lov å campe overalt - og heller ikke hvor lenge du vil.

KLAR FOR 14 DAGER HER? Men det kan du nok bare se langt etter. Du kan kun campe i maks to dager på samme sted, ifølge Friluftsloven. Og dersom det ikke er snakk om på høyfjellet eller fjernt fra bebodde strøk - eller at du har tillatelse fra grunneier. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
KLAR FOR 14 DAGER HER? Men det kan du nok bare se langt etter. Du kan kun campe i maks to dager på samme sted, ifølge Friluftsloven. Og dersom det ikke er snakk om på høyfjellet eller fjernt fra bebodde strøk - eller at du har tillatelse fra grunneier. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Sportsbutikkene forteller om rekordsalg av tur-hengekøyer, og det etter at det tok ganske godt av popularitetsmessig også i fjor.

Og ettersom det ligger an til norgesferie på mange av oss, ettersom utenlandsreiser er frarådet på ubestemt tid, forventer reisebransjen og friluftsorganisasjonene at flere av oss vil tilbringe mye tid ute i norsk natur.

Men planlegger du å feriere med telt eller å overnatte i hengekøye, og du kanskje ikke har så stor erfaring med det fra før, er det greit å vite hva du bør starte med - og hvor du faktisk kan sette opp camp for sommeren.

- Anbefaler å starte med telt

Hengekøye er som nevn veldig i vinden. Men det er ikke sikkert du skal henge deg på trenden sånn helt uten videre. Er du nybegynner, anbefaler Den Norske Turistforening (DNT) telt, framfor hengekøye.

- Vi anbefaler å starte med telt. Du er mer skjermet der om været snur enn i en hengekøye. Det vil også være lettere å finne et egnet sted å slå det opp, sier Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiver i DNT.

Hun anbefaler videre at man gjerne bør gå til et vann, både for stemningens del og fordi det er praktisk å ha vann tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer