Smakstest

- Hvor slapt kan det egentlig bli?

Hvilken burgerkjede har den beste pommes fritesen? Vi har testet

FRITYRKONGEN? De aller fleste har sin burgerfavoritt, men hvilken kjede har den beste pommes fritesen? Vi har testet. Foto: NTB
FRITYRKONGEN? De aller fleste har sin burgerfavoritt, men hvilken kjede har den beste pommes fritesen? Vi har testet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blast, blekt og slapt. Vi har testet pommes frites fra fastfoodkjedene McDonald's, Max og Burger King, og resultatet var ganske nedslående.

- Hvorfor tar de dem så tidlig? sukker Pål Røstvang, som har hjulpet oss å smake på pommes fritesen.

I TESTPANELET: Nyslått verdensmester i grilling, Pål Røstvang, har hjulpet oss med å teste fastfood-pommes frites.
I TESTPANELET: Nyslått verdensmester i grilling, Pål Røstvang, har hjulpet oss med å teste fastfood-pommes frites. Vis mer

Røstvang er utdannet pølsemaker og jobber som produktutvikler i Alimenta, og vant nylig VM i grilling i USA sammen med det norske grill-landslaget.

Dette er ikke «fine dining», eller gourmetmat, men det er ganske lett å se at alle pommes fritesen i testen ville hatt godt av et kvart minutt eller tre lenger i frityrgryta. Selv om alarmen piper, når de skal være ferdig, burde det da være mulig, eller påkrevd, å vise litt skjønn?

På sitt beste er pommes frites en genial kombinasjon av mykt og sprøtt, søtt og salt. De vi testet her, er et sjumilssteg eller tre unna dette.

Når det er sagt: Den blir jo spist opp, pommes fritesen på bordene rundt oss. Det er kanskje ikke den beste i byen, men fettet i pommes fritesen treffer hjernen midt i belønningssystemet, og det blir nærmest umulig å la det ligge igjen noe på tallerkenen, uansett hvor mye eller lite godt det er.

For mange er det litt som med pizza, det er ikke all pizza som er like god, men det er pizza! Og pizza er jo godt.

Men akkurat som vi gjerne tar trikken et ekstra stopp for å spise Oslos beste pizza, kan det være lurt å gå et kvartal til, for å den beste billig-pommes fritesen. For uansett hvordan du vrir og vender på det: Det koster ikke mye for en mellomstor pose med pommes frites.

Slik testet vi:

  • Vi har smakt på pommes frites fra de tre store fastfoodkjedene McDonald's, Max og Burger King.
  • I testpanelet er Pål Røstvang og Elisabeth Dalseg.
  • Vi har først smakt på dem, slik de kom - og eventuelt justert med mer salt der det var nødvendig.
  • Pommes fritesen er vurdert etter utseende, duft, konsistens og smak. De er også vurdert ut ifra forutsetningene: Dette er fastfood-fries, ikke gourmetmat.
  • Testen er gjennomført i Oslo i uke 26, 2023. Oppgitt pris er for å spise i burgerrestaurantene. Take away og hjemlevering kan ha andre priser.

Og til alle dere som lurer: Vi smakte selvsagt på pommes fritesen før vi tok bilder, for å sjekke hvor sprø og varme de var.

Dette kan gjøres bedre!

Her har vi riktignok bare testet smaken på pommes frites hos de store kjedene - men det burde ikke være for mye forlangt at de gir dem et kvart minutt (eller tre) lenger i frityrgryta?

Vi skjønner at triple cooked fries (sjekk gjerne ut Løkka Deli) kan bli litt voldsomt, men det må da være mulig å få tak i langt bedre pommes frites, til en ikke så mye dyrere pris?

Her vil vi gjerne høre fra deg! Hvem synes du lager den beste pommes fritesen? Send oss en mail.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer