Smakstest

- Hvor slapt kan det egentlig bli?

Hvilken burgerkjede har den beste pommes fritesen? Vi har testet

FRITYRKONGEN? De aller fleste har sin burgerfavoritt, men hvilken kjede har den beste pommes fritesen? Vi har testet. Foto: NTB
FRITYRKONGEN? De aller fleste har sin burgerfavoritt, men hvilken kjede har den beste pommes fritesen? Vi har testet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blast, blekt og slapt. Vi har testet pommes frites fra fastfoodkjedene McDonald's, Max og Burger King, og resultatet var ganske nedslående.

- Hvorfor tar de dem så tidlig? sukker Pål Røstvang, som har hjulpet oss å smake på pommes fritesen.

Røstvang er utdannet pølsemaker og jobber som produktutvikler i Alimenta, og vant nylig VM i grilling i USA sammen med det norske grill-landslaget.

Dette er ikke «fine dining», eller gourmetmat, men det er ganske lett å se at alle pommes fritesen i testen ville hatt godt av et kvart minutt eller tre lenger i frityrgryta. Selv om alarmen piper, når de skal være ferdig, burde det da være mulig, eller påkrevd, å vise litt skjønn?

På sitt beste er pommes frites en genial kombinasjon av mykt og sprøtt, søtt og salt. De vi testet her, er et sjumilssteg eller tre unna dette.

Når det er sagt: Den blir jo spist opp, pommes fritesen på bordene rundt oss. Det er kanskje ikke den beste i byen, men fettet i pommes fritesen treffer hjernen midt i belønningssystemet, og det blir nærmest umulig å la det ligge igjen noe på tallerkenen, uansett hvor mye eller lite godt det er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.