Hvordan få flere til å sykle til jobben – hele året

For å bedre folkehelsen og få ned biltrafikken, vil «alle» at flere skal sykle til jobb. Men hvordan gjør man seg egentlig klar for sykling året rundt?

RIKTIG UTSTYR: Folk får en åpenbaring når de opplever hvor godt dekk med pigger sitter, sier eksperter.  Foto: PantherMedia.com
RIKTIG UTSTYR: Folk får en åpenbaring når de opplever hvor godt dekk med pigger sitter, sier eksperter. Foto: PantherMedia.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nasjonal transportplan har som målsetning at sykkelandelen av alle daglige reiser skal dobles i årene 2014-2023, fra fire til åtte prosent. Det mener Syklistenes Landsforening er et tall som representerer en senkning av ambisjonene, og ikke minst er de skuffet over at satsningen ikke trår i kraft før i 2018.

Skal dette skje, betyr det ikke bare økt satsning på å bygge og utbedre sykkelveier i storbyene og bygge såkalt sykkelekspressveier, men også legge til rette for å sykle hele året. Det er ikke like enkelt, sier informasjonssjef Hulda Tronstad i SLF.

Stavanger får det til

– Syklistenes Landsforening skjønner at det er ulike forhold for vintervedlikehold i Norge og at det ikke alltid kan være perfekte forhold for syklistene. Men vi ser gjerne at gang- og sykkelveier blir prioritert ved større snøfall, så gående og syklister ikke blir tvunget ut i veibanen hvor farlige situasjoner kan oppstå.

SLF etterlyser en konkret strategi for hvordan kommunene skal gripe an vintervedlikeholdet, og berømmer Stavanger kommune for hva de skal gjøre denne vinteren: Alle de 11 hovedrutene for sykkel skal være strødd eller ryddet innen klokken 06:00.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer