Idrett, barn og dugnad

Hvorfor må idrett være så forbasket alvorlig?

KOMMENTAR: Hvorfor må man strekke rundt på cuper og kamper og selge julenek og dasspapir - når unga kanskje bare vil spille ball med kompisene?

HVORFOR KAN IKKE BARN FÅ SPILLE BALL FORDI DET ER GØY? Hvorfor skal idrett være så forbasket alvorlig? Hvorfor må man strekke rundt på cuper og kamper og selge julenek og dasspapir - når unga kanskje bare vil spille ball med kompisene? Hvorfor kan ikke det være nok? Foto: Littlekidmoment / Shutterstock / NTB scanpix
HVORFOR KAN IKKE BARN FÅ SPILLE BALL FORDI DET ER GØY? Hvorfor skal idrett være så forbasket alvorlig? Hvorfor må man strekke rundt på cuper og kamper og selge julenek og dasspapir - når unga kanskje bare vil spille ball med kompisene? Hvorfor kan ikke det være nok? Foto: Littlekidmoment / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektoratet har oppnevnt et «Nasjonalt råd for fysisk aktivitet» som skal gi faglige råd om «helsemessige konsekvenser av fysisk aktivitet og stillesitting» - samt at de skal «tenke ut strategier og tiltak for å fremme fysisk aktivitet.»

I dag skal rådet presentere sentrale tiltak for økt fysisk aktivitet i Norge.

Dette skjer på et seminar i regi av Helsedirektoratet og Rådet, og på agendaen står landskapsarkitektur i by- og tettestedsutvikling, trening som medisin, viktigheten av fysisk aktivitet i skolen og aktivitet gjennom friluftsliv.

Et helt seminar om råd og anbefalinger, men bare fokus på hva man skal gjøre i skolen og landskapsplanlegging og friluftsliv?

Men hvor er idretten?

Hva med å senke terskelen i idretten? Hvorfor må man strekke rundt på cuper og kamper og selge julenek og dasspapir - når unga kanskje bare vil spille ball med kompisene?

Hvor er lavterskel-idretten med folkehelsa i fokus?

Økt aktivitet i skolen er topp, og det er få ting som er så deilig som en tur i skogen en solskinnsdag på høsten. Men det er tross alt flere hverdager enn helgedager - og trist som det enn må være:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer