Felleski

Hvorfor velge felleski?

Bør du velge felleski framfor tradisjonelle langrennski? Det er spesielt én god grunn til å velge felleski.

SKI: Ifølge Skiforeningens Elisabeth Uhlig-Nordølum er en viktig fordel med felleski at du slipper å tenke på å smøre dem. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Dinside har nylig gjennomført en test av felleski fra fem forskjellige produsenter. Du kan lese resultatet av felleskitesten her (krever innlogging i Dagbladet Pluss).

Vurderer du å kjøpe nye ski til deg selv eller kanskje i julegave til noen du kjenner, men er usikker på om du bør velge felleski?

Vi har spurt Skiforeningen om nettopp dette.

Elisabeth Uhlig-Nordølum, som er prosjektleder for voksenkurs i Skiforeningen, sier til Dinside at det spesielt er noen som bør vurdere felleski framfor tradisjonelle smøreski. I videoen over kan du se hvem dette gjelder.

Ikke lyg om vekta

Er du overbevist om at felleski er riktig valg for deg, bør du samtidig være ekstra påpasselig med å kjøpe riktige ski til deg og din kropp, påpeker Uhlig-Nordølum.

- Det er viktig å kjøpe ski som passer til både vekten og høyden din, her gjelder det å være ærlig, understreker hun.

Like viktig er det ifølge Uhlig-Nordølum å ikke skryte på seg for god skiteknikk for å unngå å få en for stiv ski.

- Det viktigste ved kjøp av felleski er med andre ord å være ærlig om deg selv og ferdighetsnivået ditt. Spør derfor alltid om hjelp i sportsbutikken når du skal kjøpe nye ski, noe som for øvrig gjelder alle typer ski, presiserer hun.

Ta vare på skiene

Hvis du vedlikeholder fellene på skiene og eventuelt bytter dem ut når de er slitte, kan du ifølge Skiforeningen få langvarig glede av å kjøpe felleski.

Du bør av og til rense fellene med eget rensemiddel og få glidet glidsonen foran og bak fellen. Dette kan du få hjelp til i en sportsbutikk.

Her kan du lese mer om hvordan du vedlikeholder felleski.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer