Cosylan og Solvipect comp

Hyllene tømmes

Influensasesongen har tatt oss. Nå tømmes apotekene for reseptbelagte hostesafter.

LEVERINGSPROBLEMER: Influensa og forkjølelsessesongen er ettertrykkelig i gang, og apotekene melder om økt pågang og leveringsproblemer. Foto: Elisabeth Dalseg
LEVERINGSPROBLEMER: Influensa og forkjølelsessesongen er ettertrykkelig i gang, og apotekene melder om økt pågang og leveringsproblemer. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en høst med tomme lager for reseptbelagte hostesafter kunne vi melde at både Cosylan og Solvipect Comp var tilbake på apotekene igjen i slutten av november.

De har fått bein å gå på.

- Slimløsende hostemikstur er helt klart en utfordring. Både Cosylan og Solvipect comp har leveringsutfordringer. Vi venter ikke flere varer før i uke 2 for Solvipect comp og 3 for Cosylan, sier Kjersti Solberg Ofstad, kommunikasjonssjef i Apotek 1, til DinSide.

Det er ikke tomt ennå, men hun frykter det kan bli det.

- Vi har litt i apotekene ennå, det er store ulikheter, men med etterspørselen vi ser nå, så er det fare for at det kan gå tomt, sier Ofstad.

VANNOPPBEVARING: Du kan enten fylle opp egne kanner med vann, eller kjøpe ferdigfylte på butikken, men det er flere ting du bør tenke på når du skal oppbevare det. Video: Storyblocks / Celina Stamper. Vis mer

Et tips, dersom du er blant de mange som nå er nede for telling, og har en resept du vil hente ut på en av disse, er å sjekke beholdningen i ditt lokale apotek.

De store apotekkjedene har god oversikt på nett, der du kan sjekke lagerbeholdningen. Pass også på å sjekke størrelsen. Det er spesielt den lille størrelsen, 125 ml Cosylan, eller 100 ml Solvipect comp som er utsolgt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer