Snåsa:

Hytta tok fyr

Da Bård og Else Vaag Landsem oppdaget flammer fra hyttegulvet, var de nødt til å ta grep. Brannvesenet var 45 minutter unna.

SNØSKUTER: Bård og Else Vaag Landsem sammen med sønnen Aksel. De er glad for å snøskuteren Foto: Privat
SNØSKUTER: Bård og Else Vaag Landsem sammen med sønnen Aksel. De er glad for å snøskuteren Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterferien til Bård og Else Vaag Landsem ble alt annet enn forventet, da de plutselig ble nødt til slokke brann på hytta.

Det var Trønder-Avisa som omtalte saken først.

For å holde hytta varm er de nødt til å fyre. De fyrte opp i badstuovnen og så litt røyk, men konkluderte med at det var pipa som var tett.

- Vi slo oss enkelt til ro med det, men på mandag morgen var det fortsatt røyk i rommet og da måtte vi begynne å undersøke, sier Else til Dagbladet.

Gikk rett i alarmberedskap

De oppdaget at det brant i gulvet ved badstua og varmen hadde brent hull i gulvkonstruksjonen. Else gikk tilbake til stua for å ringe brannvesenet, men paret visste at det ville ta mannskapet nærmere en time å komme fram.

De var nødt til å starte slukningsarbeidet for å redde hytta.

Else forteller at kroppen gikk rett alarmberedskap og at hun ble fryktelig urolig.

- Jeg var på nippet til å kaste opp. Jeg klarte å ta meg sammen siden jeg skulle ta meg av ungene, og ikke ville gjøre dem redd.

Mens Else passet på de to minste barnebarna, gikk Bård, sammen med deres felles sønn Aksel (12) og Elses datter Frøydis (30), til verks for å få slukket brannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer