Den store kinodagen 2018

I dag er det halv pris på kino

Den store kinodagen markeres over hele landet 3. november.

PENGER Å SPARE: Med halv pris og en rekke arrangementer rundt om i landet, håper bransjen å lokke mer enn 200.000 til kinosalene i dag. Foto: Aleksandra Mieszkowska
PENGER Å SPARE: Med halv pris og en rekke arrangementer rundt om i landet, håper bransjen å lokke mer enn 200.000 til kinosalene i dag. Foto: Aleksandra Mieszkowska Vis mer

Av: Aleksandra Mieszkowska

Det hele startet som et lokalt arrangement i Haugesund i 1985, og allerede året etter ble det utvidet til å omfatte hele Rogaland. Fra 1987 har Den store kinodagen vært en nasjonal kampanje for hele landet, og den inntreffer alltid den første lørdagen i november.

Sentralt står kinobilletter til halv pris, men det blir også lokale arrangementer av ymse slag rundt på de forskjellige kinoene.

Venter over 200.000

Jørgen Stensland, avdelingsdirektør i Film & Kino har jobbet tett med denne dagen i mange år og er positiv til årets arrangement.

– Det har vært en stor suksess opp gjennom årene. Dagen feires over hele landet, og flere kinoer har arrangementer gjennom dagen, forteller han til Dinside.

ENTUSIASTISK: Jørgen Stensland i Film & Kino. Foto: Privat
ENTUSIASTISK: Jørgen Stensland i Film & Kino. Foto: Privat Vis mer

De siste årene har det vært rundt 200 000 besøkende på Den store kinodagen. 2016 var det beste året for kinodagen med 215 000 besøkende.

- I fjor var det Trondheim, Stjørdal og Ål som ble kåret til beste kino på Den store kinodagen, sier Stensland, og legger til at disse hadde spesielt gode besøkstall og gode aktiviteter.

- Beste dagen i året

Odeon er blant kinoene i Norge som satser stort på denne dagen. I tillegg til halv pris på alle forestillingene, er åpningstidene utvidet og det er mange lokale aktiviteter og konkurranser for publikum.

I dag er det halv pris på kino

Ivar Halstvedt er administrerende direktør for Odeon, men har tidligere jobbet for Film & Kino. Han var i sin tid med å sparke i gang Den store kinodagen som en nasjonal begivenhet.

- Odeon markedsfører dagen gjennom sosiale medier og redaksjonelle oppslag i lokalmedia, sier han til Dinside.

For ifølge Halstvedt er dette en svært viktig happening for Odeon, men også de andre kinoene.

– Det høyeste antall besøk på en enkeltdag oppnår kinoene på denne dagen hvert år, avslutter han.

Du finner mer informasjon om dagen hos Filmweb.

Den store kinodagen 2018

På Den store kinodagen i år, kan du få med deg både norske og internasjonale storfilmer til halv pris. Her er et knippe av dem:

A Star is Born: Lady Gaga og Bradlet Cooper i en rørende kjærlighetshistorie. Lady Gaga debuterer med sin første hovedrolle, og Cooper som regissør av filmen.

Bohemian Rhapsody: Dramatisert biografi av Freddie Mercury, spilt av Rami Malek, og det verdenskjente bandet Queen. Her kan du få se historien om oppstarten av bandet og høre de største slagerne fra Queen.

Cold War: Regissert av den polske Oscar-vinnende regissøren Pawel Pawlikowski. En kjærlighetshistorie som foregår i 1940-50 tallets Øst-Europa.

KuToppen: Norsk animasjonsfilm for barn, basert på KuToppen i Dyreparken i Kristiansand. En morsom og spennende historie som tar for seg generelle budskap som tillit og vennskap.

Morderne i Kongo: Historien om Joshua French og Tjostolv Moland, og deres ferd gjennom Kongo våren 2009. En film om den norgeskjente «Kongosaken».

Halloween: Den sjuende oppfølgeren til historien om den maskerte morderen Michael Myers og hans offer, Laurie Strode. For deg som elsker skrekk og grøss

Nøtteknekkeren og de fire kongerikene: Disneys filmatiseringen av det verdenskjente eventyret skrevet av den tyske forfatteren T. A. Hoffmann fra 1816. I rollene finner vi skuespillere som Mackenzie Foy, Keira Knightley og Morgan Freeman.

Kilde: Filmweb

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer