Ikea tilbakekaller krus med for høyt kjemikalienivå

Varegiganten mottok nylig testrapporten som avslørte det høye utslippet av det kjemiske stoffet.

SE OM DU HAR DENNE I KJØKKENSKAPET: Troligvis-koppen har vært i salg hos Ikea siden oktober 2019. Nå ber varehuset alle kunder med kopper som er «Made in India» om å returnere dem. Foto: Ikea.
SE OM DU HAR DENNE I KJØKKENSKAPET: Troligvis-koppen har vært i salg hos Ikea siden oktober 2019. Nå ber varehuset alle kunder med kopper som er «Made in India» om å returnere dem. Foto: Ikea. Vis mer
Publisert

Det er reisekrus av typen Troligvis som er merket med «Made in India» under som kalles tilbake av Ikea.

Grunnen er at nye tester den svenske varegiganten har fått, viser at produktet kan slippe ut nivåer av kjemikalier som overskrider den obligatoriske grensen.

Derfor ber vi kunder om å returnere reisekruset til IKEA for å få pengene tilbake, skriver Ikea i en pressemelding.

TILBAKEKALLES: Reisekrus av typen Troligvis.
TILBAKEKALLES: Reisekrus av typen Troligvis. Vis mer
Foto: Ikea
Foto: Ikea Vis mer

Ikea: Ikke helseskadelig

Stoffet som har for høye nivåer i reisekoppene er dibutylftalat (DBP), et stoff som Ikea for mange år siden besluttet å forby all tilsetning av i produkter for matkontakt.

Selv om noen av testene har vist et høyere nivå av DBP enn det som tillates, er det likevel en svært lav risiko for negativ effekt på noens helse, siden grenseverdiene er satt med høye marginer, opplyser selskapet.

Troligvis-koppen har vært i salg siden oktober 2019. På varehusets nettside eller via kundeservice kan du få mer informasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer