Frister det med litt melon nå på seinsommeren? Da kan det være greit å ta noen forholdsregler.
Den danske Fødevarestyrelsen delte et Instagram-innlegg der de opplyser om at det er en god idé å skylle vannmeloner, honningmeloner og cantaloupemelon med kaldt vann før man skjærer gjennom den.
Det kan nemlig sitte bakterier på melonene som kan komme fra forurenset vann, dårlig hygiene under transport og igjen føre til oppkast og diaré.
Solveig Langsrud, seniorforsker i Nofima forteller at grønnsaker og frukt dyrkes ute og kan ha både jord og skitt fra dyr, fugler og mennesker på overflaten.
- Det er derfor en god regel å skylle frukt og grønnsaker som skal spises rå og det er spesielt viktig dersom man ikke spiser dem med en gang etter kutting. Grønnsaker og frukt med skall er litt tryggere fordi man tar av skallet, men man kan overføre bakterier under skrelling eller deling. Grønnsaker og frukt som er kuttet bør inn i kjøleskapet innen et par timer.
Salmonella i Norge
Tidligere har DinSide delt saken om at utbrudd av salmonella i Norge trolig har vært knyttet til vannmelon.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger