Pollenallergi

Ikke dropp dem

Det er anbefalingen fra ekspertene.

MEDISINERING: Apotek 1 advarer mot allergimedisin-pause. Foto: Martin Gramnæs
MEDISINERING: Apotek 1 advarer mot allergimedisin-pause. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke fikk flere kjenne på vårfølelsen. Gradestokken bikket over 17 grader flere steder i landet, og sola tittet fram.

Denne uka har vinteren gjort et aldri så lite «comeback». Når regnet pøser og varmere klær blir brukt igjen, er det fort å glemme å ta allergimedisin mot pollenallergi.

Dette advarer Apotek 1 mot.

- Allergisesongen er i gang mange steder i landet, og da er det viktig å fortsette med den behandlingen man har startet på, sier farmasøyt Maren Hoff i Apotek 1 i en pressemelding.

Til tross for dårlig vær, er fortsatt pollensesongen her.

Apotek 1 påpeker at man bør ta behandlingen mot allergi regelmessig gjennom hele sesongen. Dette for å unngå unødvendig kraftige symptomer når penværet kommer tilbake.

Seniorforsker i Norges Astma og Allergiforbund, Hallvard Ramfjord sier at han støtter det Apotek 1 påpeker.

- Det er ingen grunn til å slutte med medisinering når det er en kort periode med dårlig vær, sier han til DinSide.

Oppholder du deg ofte i solen uten å bruke solbriller? Det kan få alvorlige konsekvenser for synet ditt. Video: Embla Hjort-Larsen / Johannes Riise Undall / Storyblocks Vis mer

Ventet mer pollen i år

Forrige uke skrev vi om at det er ventet mer pollen i år.

- Vi hadde et ganske rolig år i fjor, og vi får nok ikke to slike etter hverandre, sa Ramfjord til DinSide forrige uke.

Hvor mye som kommer, er vanskelig å si, men seniorforskeren påpeker at et normalår fort er ille nok for mange allergikere.

Kommunikasjonssjef Anne Margrethe Aldin Thune i Boots Apotek opplyste til DinSide at etterspørselen etter allergimedisin er stigende.

Så mange har det

Thune fortalte også at dersom det blir mye pollen, kan folk som ikke har vært plaget før, merke det nå.

Ifølge pressemeldinga til Apotek 1 har rundt én million nordmenn pollenallergi. Disse plages i variert grad. I dagene framover er det ventet mindre spredning, men dette vil ta seg opp igjen når været blir finere.

- For å slippe ubehagelige plager når varmen er tilbake, anbefaler vi å fortsette behandlingen, også på dager hvor symptomene ikke er like sterke. Allergimedisinen virker også forebyggende, sier Hoff videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer