Ikke gjør denne grilltabben

TV-kokken advarer.

PASS PÅ: Det er flere ting å huske på når kjøttet er ferdig på grillen. Foto: Shutterstock
PASS PÅ: Det er flere ting å huske på når kjøttet er ferdig på grillen. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå som sola har gjort sitt inntog og kjøttdisken er fylt opp med pølser, burgere og biffer, kan man for alvor erklære grillsesongen for startet.

Til Godare.se, som er Aftonbladets matside, kommer kokken Tareq Taylor med en rekke tips og råd for å perfeksjonere grillopplevelsen.

I tillegg varter han opp med et råd for å unngå en stor grilltabbe:

- Aldri legg grillet kjøtt i folie, lyder beskjeden fra den svenske kokken.

GRILL: Endelig sommer! For mange er det også grill-sesong, og da er det lurt å styre unna disse tabbene. Reporter: Ingebjørg Iversen. Musikk: Epidemic Sound. Video: Berit B. Njarga / Dinside Vis mer

For at kjøttet skal smake så godt som mulig må det hvile, men det er ikke alle metodene som anbefales.

- Pakker du kjøttet inn i folie vil den fortsatt vil bli stekt på ganske høy temperatur. Overflaten på kjøttet blir veldig varm og da vil kjøttet fortsette å steke inni.

Taylor forklarer videre at kjøttet skal hvile i ti minutter i romtemperatur eller ute.

- Blir den kald legger du den raskt på grillen før servering, griller i 30 sekunder på hver side og kjøttet blir som nygrillet. La alltid kjøttet hvile, men aldri tildekket.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer