Nå som sola har gjort sitt inntog og kjøttdisken er fylt opp med pølser, burgere og biffer, kan man for alvor erklære grillsesongen for startet.
Til Godare.se, som er Aftonbladets matside, kommer kokken Tareq Taylor med en rekke tips og råd for å perfeksjonere grillopplevelsen.
I tillegg varter han opp med et råd for å unngå en stor grilltabbe:
- Aldri legg grillet kjøtt i folie, lyder beskjeden fra den svenske kokken.
For at kjøttet skal smake så godt som mulig må det hvile, men det er ikke alle metodene som anbefales.
- Pakker du kjøttet inn i folie vil den fortsatt vil bli stekt på ganske høy temperatur. Overflaten på kjøttet blir veldig varm og da vil kjøttet fortsette å steke inni.
Taylor forklarer videre at kjøttet skal hvile i ti minutter i romtemperatur eller ute.
- Blir den kald legger du den raskt på grillen før servering, griller i 30 sekunder på hver side og kjøttet blir som nygrillet. La alltid kjøttet hvile, men aldri tildekket.