Skogbrannfare:

Ikke gjør dette!

Her kunne det gått galt.

ADVARER: Oslo brann- og redningsetat advarer mot dette. Video: Trond Langøy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er meldt om skogbrannfare Østafjells de nærmeste dagene, og dermed må det grilles med ekstra forsiktighet.

Oslo brann og redningsvesen viser i videoen hvor lite som skal til før det kan gå virkelig galt.

- Vi hadde utrykning på bål tirsdag denne uken, som vi fikk kontroll på. På Grorud var det en engangsgrill som hadde blitt brukt i en gammel bålplass. Det ser ut som de har tømt innholdet oppi der, men den har ikke vært tilstrekkelig slokket, så bakken tok fyr, sier kommunikasjonsrådgiver Ola Tangen i Oslo brann og redningsvesen til Dinside.

Tangen forklarer at det var en oppmerksom nabo som så det hele og varslet brannvesenet. Derfor endte det hele godt, og brannvesenet hadde ingen problemer med å slokke denne gangen.

Tangen minner om at det fortsatt er bålforbud.

-Nå som det er skogbrannfare, kan man vurdere å endre planene. Det kan være lurt å ta med pølser på termos eller reker i stedet for å grille. Men dersom du skal grille likevel, er det kjempeviktig å ta med vann. Kast også grillen i grillcontainer. Det kan være varme i engangsgrillene i opp mot et døgn, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer