Vi har nok alle vært der. Middagsselskapet har drøyd ut i de seine nattetimer, det er god stemning og ingen av gjestene ser ut til å ønske seg hjemover med det første.
Dessverre går beholdningen av vin mot siste dråpe, men heldigvis fikk du et par gode flasker i gave fra gjestene som du kan servere.
- Det bør du aldri gjøre, sier Daniel Prattley til Insider.
- Dårlige manerer
Prattley har jobbet som «en moderne» butler for fiffen i Storbritannia siden 2009, og deler noen av sine beste råd for å framstå som en god vert.

- Dropp korken!
Han sier at det å åpne ei vinflaske fra en gjest samme kveld som du mottok gaven, vitner om dårlige manerer.
Årsaken er, ifølge Prattley, at det indikerer at du ikke hadde nok vin til gjestene dine i utgangspunktet.
- Har et poeng
Den norske skikk og bruk-eksperten Reidar Bowitz Helliesen sier at butleren har et poeng.
- I det gode selskap er det ikke snakk om noe spleiselag, men det er vanlig å ta med seg en vertskapsgave - som for eksempel en god vin, begynner Helliesen.

Knalldyr ferietabbe
- I slike selskaper har verten som regel dandert og planlagt hvilke viner som skal drikkes til maten, og da passer det dårlig med en «suppe» av ulike viner, legger han til.
Likevel mener Helliesen at denne regelen er litt utdatert for den gjengse nordmann.
- Det var en regel som passet godt i det etablerte borgerskap og sosieteten på 1930-tallet, men det samsvarer ikke med verden i dag.
I stadig endring
Han forklarer at regler for skikk og bruk stadig er i endring, og tilpasser seg utviklingen i samfunnet for øvrig.

Nei, du trenger ikke opptrekker
- Det er mange som synes det er kjekt om vinen de tok med blir åpnet. Kanskje har de vært et spesielt sted som de ønsker å fortelle om? Det kan være mange grunner til å åpne vinflaska samme kveld, sier han.
Han mener tvert imot at det er et godt tegn:
- Jeg tenker det er positivt for oss «vanlige mennesker». Det viser jo egentlig bare at du er gjestfri, at du ønsker å bidra til trivsel og en opplevelse, at man ikke er gnien, samt at gaven blir verdsatt i et godt lag, sier Helliesen.