Ikke glem dette

Frisørene med klar oppfordring.

Du smører deg kanskje godt på sommeren, men visste du at nysnø reflekterer 50 prosent av soltråene, noe som gjør effekten av sol sterkere? Video: Embla Hjort-Larsen, Johannes Riise Undall / Storyblocks Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig fortalte Ingeborg M. Bachmann, overlege på Hudavdelingen ved Haukeland universitetssykehus, til DinSide hvor viktig det er å smøre seg før man går ut i sola.

For det er ekstra viktig å beskytte kroppen mot de sterke UV-strålene, men ett sted er kanskje fort gjort å glemme.

- Som smør i stekepanna

Frisør og daglig leder på Mozart frisør i Trondheim, Leif Anders Øverland, forteller til DinSide at folk som har skandinavisk hudtype tåler kulde og tørr luft mer enn det andre kanskje gjør.

- Derfor har vi i Skandinavia mer fett i huden vår som beskytter mot kulde og tørr luft, men det virker negativt mot direkte sol, da det blir litt som å ha smør i stekepanna, forteller han.

- Siden vi har utviklet oss for klima med mindre sol, har vi dessverre «dårligere hår» da hensikten med hår er å beskytte oss mot UV-stråling og luftfuktighet, forteller han og legger til at folk med en skandinavisk hudtype ofte har hår som er hydrofilt og trekker fukt som svette og vann.

Dette håret er også tynnere i diameter og tåler derfor mindre, ifølge Øverland.

- Ikke er en fornøyelig situasjon

Gunn Mari Sørløkk jobber som frisør for Meldal Frisørsalong. Hun forklarer at akkurat som huden din trenger beskyttelse mot UV-stråler, er dette like gjeldende til hår og hodebunn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.