Ikke legg den her!

- Det er ikke lurt.

IKKE GJØR DETTE: Du bør ikke legge fra deg mobilen på kafé eller resturant for å signalisere at bordet er opptatt. Da kan du ikke vente hjelp fra forsikringen. Foto: Elisabeth Dalseg
IKKE GJØR DETTE: Du bør ikke legge fra deg mobilen på kafé eller resturant for å signalisere at bordet er opptatt. Da kan du ikke vente hjelp fra forsikringen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert

Årets store festdag kan fort by på noen kjipe overraskelser dersom man ikke er ekstra forsiktig.

- 17. mai er virkelig blant klassikerne. Det er en dag med masse mobiluhell. Store folkemengder, lettere familiekaos, mye bildeknipsing, og fest og alkohol på toppen, gir mange forsikringssaker hvert eneste år, sier produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren i en pressemelding.

På selveste nasjonaldagen blir ekstra mange mobilløse, ifølge Frende.

Mange er uheldige

Norstat har nylig gjennomført en undersøkelse for Frende Forsikring som viser at mange har opplevd en ødelagt mobil eller at den har blitt frastjålet. 1005 nordmenn har besvart undersøkelsen.

I Oslo har 58 prosent oppgitt at de har hatt mobiluhell på 17. mai. Totalt er det fem fylker sier halvparten eller mer at de har hatt mobiluhell.

- Jeg visste at det var mange skader, men at 1 av 2 har gått på en mobilsmell er voldsomt. Mange er uheldige, men når tallene er så høye er det tydelig at folk må ta bedre vare på tingene sine, fortsetter Øren i pressemeldingen.

Øren påpeker at det er mange mobiler det er snakk om, i tillegg til at det koster masse penger.

Med dette trikset kan du imponere gjestene på champagnefrokosten. Video: Helena Ringheim. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Fremtind Forsikring opplyser til DinSide at de også merker en økning i mobiluhell på nasjonaldagen.

- Vi merker en veldig stor økning i antall mobiluhell på 17. mai. Den er på hele 52 prosent når vi sammenlikner med de øvrige dagene i mai, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

Unngå tyveri

Etter en champagnefrokost er det mange som flytter festen videre til kafé, restaurant eller andre møtesteder. På nasjonaldagen er gjerne disse stedene fylt med folk. Det kan derfor være fristende å legge fra seg mobilen for å signalisere at bordet er opptatt. Men dette er noe du så absolutt bør unngå.

- Det er ikke lurt. Hvis du legger fra deg mobil eller andre ting når du går for å bestille, kan du ikke vente deg hjelp fra forsikringen hvis det er forsvunnet når du kommer tilbake, sier Frende-eksperten.

Hofstad-Nielsen i Fremtind råder om å ha mobilen i for eksempel bunadsveska eller i innerlommen på dressen for å unngå tyveri.

- Du bør også passe på at du ikke legger fra deg telefonen hvor andre enkelt kan få tak i den, sier hun til DinSide.

Dette dekker de

Hva forsikringen dekker kan variere hos de forskjellige forsikringsselskapene, og også ut ifra hvilke forsikringer du har.

- Vi erstatter uhellskader hvor mobilen blir skadet, men husk at du har en egenandel. Vi dekker reparasjon av skade på hele mobilen og ikke bare glasset, forteller skadeforebyggeren i Fremtind.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer