Hund utenfor butikk

Ikke lov

Setter du hunden fra deg her kan det få konsekvenser.

IKKE GJØR DET: Å forlate hunden utenfor butikken er ikke lov. Hunden på bildet står kun modell og er ikke forlatt. Foto: Birgitte T. Kristansen.
IKKE GJØR DET: Å forlate hunden utenfor butikken er ikke lov. Hunden på bildet står kun modell og er ikke forlatt. Foto: Birgitte T. Kristansen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du klar over at dersom du setter fra deg hunden bundet opp utenfor en butikk, har du brutt loven? Det er nemlig forbudt.

- Det er forbudt å gå fra bundet hund, sier seniorrådgiver Heidi Keseler Venner i Politidirektoratet.

Dette er regulert gjennom hundeloven paragraf 5 hvor det står følgende:

«Hundeholderen ikke skal gå fra en bundet hund rett ved inngangen til en bygning som er åpen for allmennheten, eller ved lekeplasser. Hundeholderen skal sørge for at det er tilstrekkelig avstand til å unngå utilsiktet kontakt med mennesker og dyr når disse passerer hunden».

- Straffbart

Dersom du har med deg hunden og drar kjapt innom butikken på veien, mens hunden er bundet fast utenfor kan det altså føre til konsekvenser.

Ifølge Venner i Politidirektoratet kan man få bot for dette.

Bakgrunnen for forbudet er ikke så komplisert som du kanskje tror.

- Formålet med bestemmelsen er å unngå konflikt mellom en hund og forbipasserende, sier Venner.

Hun forklarer videre at lovgiver har vist til at det å binde fast hunden og/eller forlate den uten tilsyn øker risikoen for uønskede hendelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer