Ved:

- Ikke sett de høyeste prisene

Aldri før har det vært solgt mer ved enn nå, om man skal tro ekspertene.

VEDFYRING-TRIKSET: Visste du at det lønner seg å fyre opp i peisen fra toppen? Det gir både mer effektiv og billigere fyring, og du fyrer mer helsevennlig fordi partikkelutslippene halveres, ifølge FHI. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

- Vi har solgt ved i Oslo i 12 år, og aldri har det vært så stor etterspørsel. Det er unormalt høyt.

Det sier Øystein Skjesol, daglig leder ved Norsk Vedsentral til Dinside.

Han forteller at de har solgt tre ganger så mye ved hittil i vinter, som det de vanligvis gjør.

- Trykket begynte allerede i september og oktober. Vi var klar over at det kom til bli høyt, men slik som situasjonen er nå, så er vi gått tom for norsk bjørkeved. Derfor har vi måttet tenke alternativt og se etter annen kvalitetsved som vi kan distribuere.

- Mange faktorer

Vedselgeren forteller videre at de så tendensene til et høyt vedsalg i våres, men at det er vanskelig å være godt forberedt.

- Det er mange faktorer som spiller inn på salget. Været, strømprisene og hjemmekontor er bare noe av det vi må ta hensyn til.

Samtidig ber han de som er på jakt etter ved om å forberede seg på at veden kan bli enda dyrere enn den er nå.

- Vi har ikke sett de høyeste prisene ennå. Det er et presset marked. For eksempel kan vi vanligvis holde de samme prisene gjennom en hel sesong, men det vi har kjøpt inn til fast pris har vi allerede solgt. Prisene kommer helt garantert til å stige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer