Melke-tabber:

Ikke sett melken i kjøleskapsdøra

Det er viktig å oppbevare melken riktig i sommervarmen.

OPPBEVARING: Melk skal ikke oppbevares hvor som helst, her får du melke-tabbene du bør unngå i sommer. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Melken er i prinsippet holdbar langt over «best før»-datoen, så lenge den oppbevares riktig.

Opplysningskontoret for meieriprodukter forklarer oppbevaringstabbene man må unngå i sommer, i en pressemelding.

Ikke la den stå i sollys

Melk skal først og fremst oppbevares kjølig, mellom 2 og 4 grader celsius, den bør heller ikke stå i sollys.

Når du tar den ukentlige handleturen, er det lurt å spare melken til slutt - og den bør settes i kjøleskapet så fort du er hjemme.

Men hvordan skal den oppbevares i kjøleskapet?

Opplysningskontoret for meieriprodukter skriver at melken ikke skal stå i kjøleskapsdøra. Mange tror at det er en god plassering.

- Det beste er å plassere den i en av hyllene lengst ned i kjøleskapet, hvor det er kaldest.

Kan fryses ned

Det er ingen grunn til å helle ut melk når den passerer «best før»-datoen, så lenge den lukter, smaker og ser fin ut.

I et forsøk i 2016 utført av melk.no, oppbevarte de ulike typer melk i et kjølerom som holdt to grader og sjekket lukt, utseende og smak daglig. Der fant de ut at melken var like god hele 30 dager etter utløpsdatoen.

- Er du skeptisk til å drikke melken etter denne datoen, selv om sansene dine sier at den er fin, kan du bruke den i for eksempel grøt, bakverk, vafler, pannekaker eller lapper.

Du kan også fryse den ned.

Pass på så ikke kjøkkenet blir invadert av kryp ferien! Du kan lese mer om hva du kan gjøre her:

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer