Melke-tabber:

Ikke sett melken i kjøleskapsdøra

Det er viktig å oppbevare melken riktig i sommervarmen.

OPPBEVARING: Melk skal ikke oppbevares hvor som helst, her får du melke-tabbene du bør unngå i sommer. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Melken er i prinsippet holdbar langt over «best før»-datoen, så lenge den oppbevares riktig.

Opplysningskontoret for meieriprodukter forklarer oppbevaringstabbene man må unngå i sommer, i en pressemelding.

Ikke la den stå i sollys

Melk skal først og fremst oppbevares kjølig, mellom 2 og 4 grader celsius, den bør heller ikke stå i sollys.

Når du tar den ukentlige handleturen, er det lurt å spare melken til slutt - og den bør settes i kjøleskapet så fort du er hjemme.

Men hvordan skal den oppbevares i kjøleskapet?

Opplysningskontoret for meieriprodukter skriver at melken ikke skal stå i kjøleskapsdøra. Mange tror at det er en god plassering.

- Det beste er å plassere den i en av hyllene lengst ned i kjøleskapet, hvor det er kaldest.

Kan fryses ned

Det er ingen grunn til å helle ut melk når den passerer «best før»-datoen, så lenge den lukter, smaker og ser fin ut.

I et forsøk i 2016 utført av melk.no, oppbevarte de ulike typer melk i et kjølerom som holdt to grader og sjekket lukt, utseende og smak daglig. Der fant de ut at melken var like god hele 30 dager etter utløpsdatoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer