Melken er i prinsippet holdbar langt over «best før»-datoen, så lenge den oppbevares riktig.
Opplysningskontoret for meieriprodukter forklarer oppbevaringstabbene man må unngå i sommer, i en pressemelding.
Ikke la den stå i sollys
Melk skal først og fremst oppbevares kjølig, mellom 2 og 4 grader celsius, den bør heller ikke stå i sollys.
Når du tar den ukentlige handleturen, er det lurt å spare melken til slutt - og den bør settes i kjøleskapet så fort du er hjemme.
Men hvordan skal den oppbevares i kjøleskapet?
Opplysningskontoret for meieriprodukter skriver at melken ikke skal stå i kjøleskapsdøra. Mange tror at det er en god plassering.
- Det beste er å plassere den i en av hyllene lengst ned i kjøleskapet, hvor det er kaldest.
Kan fryses ned
Det er ingen grunn til å helle ut melk når den passerer «best før»-datoen, så lenge den lukter, smaker og ser fin ut.
I et forsøk i 2016 utført av melk.no, oppbevarte de ulike typer melk i et kjølerom som holdt to grader og sjekket lukt, utseende og smak daglig. Der fant de ut at melken var like god hele 30 dager etter utløpsdatoen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger