Adams Matkasse advarte om kreftfremkallende mat:

– Ikke spis dette!

Matkasse-kunder fikk tekstmelding med beskjed om å kaste kreftfremkallende kylling, samt kompensasjon på 80 kroner.

CRISPY KYLLINGLÅRBIFF: Adams Matkasse sendte onsdag ut melding til kunder som har fått produktet «crispy lårbiff av kylling », med oppfordring om å kaste produktet i søpla. Kyllingen skulle benyttes i retten «crispy kyllinglårbiff med jasminris og salat med chilidressing, servert med kinesisk dippsaus» (bildet). Foto: Adams Matkasse
CRISPY KYLLINGLÅRBIFF: Adams Matkasse sendte onsdag ut melding til kunder som har fått produktet «crispy lårbiff av kylling », med oppfordring om å kaste produktet i søpla. Kyllingen skulle benyttes i retten «crispy kyllinglårbiff med jasminris og salat med chilidressing, servert med kinesisk dippsaus» (bildet). Foto: Adams Matkasse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hei! Produktet crispy lårbiff av kylling som du fikk i ukens matkasse trekkes tilbake etter beskjed fra Mattilsynet, da det kan inneholde små mengder av etylenoksid som ikke er godkjent i EU. Vi ber deg derfor om å kaste kyllingen om du ikke har brukt den ...»

Slik starter tekstmeldingen Adams Matkasse sendte til flere av sine kunder onsdag kveld. Problemet for mange var imidlertid at maten kan ha blitt levert allerede på mandag og at kundene derfor hadde tre dager å spise kyllingen på, før tekstmeldingen tikket inn.

Matkasse-leverandøren understreket videre i meldingen at det uansett ikke er stor fare for å bli syk.

«... Det er minimal helserisiko hvis du allerede har spist den, men for å være på den sikre siden ber vi deg om å ikke spise den nå. Vi kompenserer deg 80 kroner som legges som et tilgodebeløp på din konto ettersom du ikke får benyttet ukens kylling. Hilsen Adams Matkasse (Denne meldingen kan ikke besvares.)»

- Vi kan bekrefte at alle kunder som fikk dette kyllingproduktet i sine matkasser har fått SMS om tilbaketrekkingen. Av konkurransemessige hensyn kan vi dessverre ikke oppgi det nøyaktige antallet, skriver innkjøpssjef i Adams Matkasse, Bjørnar Bjønness Waage, i en epost til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer