Ikke svar sjefen i sommer

Er du på ferie kan du bare logge ut av jobb-e-posten med en gang – det har du nemlig krav på.

TA DEG FRI: Når du har ferie kan du med god samvittighet koble deg helt ut. Foto: Celina Stamper
TA DEG FRI: Når du har ferie kan du med god samvittighet koble deg helt ut. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Det kan være en stor fristelse å sjekke jobb-e-posten eller svare på jobbsamtaler for å få det unnagjort, selv når du er på ferie.

Men ifølge Farah Ali, advokat og juridisk sjef i NITO – Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer – så har du faktisk krav på å få slippe.

– Alle har rett til å avvikle ferie og det er faktisk arbeidsgiver som har hovedansvaret for at du som arbeidstaker får avviklet ferien, sier hun og legger til:

– Det er faktisk ulovlig å kreve tilgjengelighet av en ansatt på ferie, sier Ali.

LOCKOUT: Forbrukerrådet forteller at det er mer enn bare flybilletten som kan bli refundert. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

Marte Steinsund Bjørnsen i Arbeidstilsynet forteller også at man i utgangspunktet ikke har en plikt til å svare på jobbrelaterte henvendelser i ferien.

– Lovverket regulerer ikke uttrykkelig dette med e-poster og telefoner i ferien, men det er et klart utgangspunkt at arbeidstakere ikke er pliktige å arbeide i ferien. Dette følger av ferieloven. Ettersom det å svare på jobbrelaterte e-poster og telefoner er nettopp arbeid, vil utgangspunktet være at arbeidstakere ikke er forpliktet til å lese e-poster eller ta jobbrelaterte telefoner i ferien, forteller hun.

Flere vet ikke hva som forventes

I en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av NITO, svarer én av fire arbeidstakere at det er forventet fra arbeidsgiver at de er tilgjengelig i løpet i ferien. 13 prosent sier de ikke vet om arbeidsgiver forventer dette eller ikke.

NITO fikk før sommeren tilbakemeldinger fra enkelte medlemmer hvor arbeidsgiver hadde satt opp liste over hvem som ønsket å bli kontaktet eller ikke i ferien. Dette overrasker NITO-advokatene.

– Det er overraskende at så mange ledere forventer tilgjengelighet. Mange synes ikke det er et problem å jobbe i ferien, for de fleste jobber bare noen timer. Problemet er når frivilligheten blir erstattet av forventninger, sier Ali.

Hun legger også til at dersom det er en forventning om å jobbe i ferien, er det en ukultur og et ledelsesproblem som må tas tak i.

Logg ut!

NITO-advokatene mener mange misforståelser kan unngås hvis alle setter seg ned og tar en gjennomgang før ferien. Spesielt for de som ikke vet om arbeidsgiver har forventninger til tilgjengelighet i ferien.

– Ledere må bli flinkere til å planlegge og legge til rette for at arbeidstakerne ikke trenger å være tilgjengelig. Den enkleste måten å unngå forventningspress og usikkerhet er å sette seg ned med sjefen og snakke sammen før ferien, sier Ali.

Også Marte Steinsund Bjørnsen i Arbeidstilsynet forteller at selv om man i utgangspunktet ikke har en plikt til å svare på jobbrelaterte henvendelser i ferien, så kan dette utgangspunktet modereres ved at det inngås arbeidsavtaler som uttrykkelig spesifiserer visse plikter.

– Det kan for eksempel være at det kreves ekstra tilgjengelighet av en leder, av personer med et spesielt beredskapsansvar eller liknende. Men dette må i så fall være uttrykkelig avtalt. I fraværet av en slik avtale, vil ikke arbeidstakere være forpliktet til å være tilgjengelige i ferien, sier hun.

Det er imidlertid grenser for hva som kan avtales av krav til tilgjengelighet og plikter i ferien.

– Pliktene må ikke være så omfattende at ferietida i realiteten blir arbeidstid. Ferieloven gir alle arbeidstakere rett på ferie, blant annet rett til tre ukers sammenhengende ferie en gang i perioden 1. juni til 30. september. Arbeidsgiver har et ansvar for at arbeidstaker får til å ta ut slik ferie, og arbeidsgiver vil potensielt kunne bryte med loven dersom virksomheten innretter driften slik at arbeidstakeren aldri har mulighet for å ta helt fri, forteller Bjørnsen.

Leders ansvar

Fam Camilla V. Manson, rådgiver for HR og ledelse i Simployer, forklarer at man bør avklare gråsoner på forhånd med lederen.

– En leders ansvar er å sørge for at man får ferie, og man skal ikke tvinges til å føle at man skal være på hele tiden, forklarer hun.

Det viktigste er ifølge Manson å planlegge godt før ferien. Avklar hvilke oppgaver du lar vente til etter ferien og hvilke som er unnagjort.

– Forbered kollegene dine på at du skal ut i ferie og avklar om du er tilgjengelig eller ei dersom det er prekært.

For å klare å koble helt ut har hun noen tips.

– Bruk fraværsagenten på mailen og skriv eventuelt hvem andre skal kontakte i ditt fravær. Skru også av pushvarsler, slik at du ikke blir fristet til å sjekke jobbmailen jevnlig.

Ellers anbefaler hun å la datamaskinen bli hjemme.

– Ta fri når du har ferie. Jo mer du planlegger, desto mer smertefritt går ferien, sier hun.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer