Piggdekk for sykkel

- Ikke velg det aller billigste

Og piggfritt fungerer absolutt ikke.

UT I SNØEN: Morten Karlsen har mange sesonger bak seg som vintersyklist. Han vet hva han snakker om når det gjelder piggdekk. Foto: Geir Otto Johansen
UT I SNØEN: Morten Karlsen har mange sesonger bak seg som vintersyklist. Han vet hva han snakker om når det gjelder piggdekk. Foto: Geir Otto Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere velger å sykle også om vinteren. Men når asfalten er dekket av snø og is, trenger du passende piggdekk.

Riktignok finnes det piggfrie dekk også for sykkel. Men disse har vintersyklisten og entusiasten Morten Karlsen i Trondheim liten tro på.

- Piggfrie dekk har ingen fordeler framfor vanlige sommerdekk når det gjelder sykkel. Da er det bedre å kjøre med litt mindre luft i dekkene, for eksempel gå ned til 30 psi eller under, sier Karlsen til Dinside.

To merker å velger mellom

Karlsen er testansvarlig i Syklistenes Landsforening, og holder akkurat nå på å sluttføre en omfattende artikkel om piggdekk for sykkel.

Klare vinnere og tapere vil han ikke utpeke, men noen kjøreregler for valg av piggdekk til sykkelturen midtvinters kan han komme med.

- Dette er et lite marked, og i praksis er det bare to merker som gjelder: Schwalbe og Suomi (tidligere Nokian). Begge leverer gode dekk. For mellom 450 og 500 kroner og oppover per dekk får man svært bra kvalitet til hverdagsbruk på vinterføre.

Hvor mange pigger?

Et spørsmål mange stiller seg er hvor mange pigger man trenger. Det finnes typer med så lite som 70 pigger, og man kan også få ekstremdekk med 400 pigger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer