Influensa 2020

Influensatoppen er ikke nådd

Legekonsultasjoner for influensa i Norge har økt de siste ukene, men ligger fremdeles på et lavt nivå, ifølge Folkehelseinstituttet.

INFLUENSATOPPEN IKKE NÅDD: Antallet influensasmittede stiger, men toppen er fortsatt ikke nådd, ifølge FHI. Foto: NTB Scanpix
INFLUENSATOPPEN IKKE NÅDD: Antallet influensasmittede stiger, men toppen er fortsatt ikke nådd, ifølge FHI. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste dagene har nyhetene vært preget av det såkalte corona-viruset, som nå går under navnet Covid-19.

Samtidig er vi inne i årets influensasesong, og toppen er fortsatt ikke nådd, ifølge Folkehelseinstituttet.

I sin ukesrapport for uke 6, som ble publisert torsdag, skriver de at antall og andel influensapositive laboratorietester har steget de siste tre ukene og ligger på middels nivå.

Samtidig skriver de at det ennå kan komme en ytterligere økning i influensaaktiviteten.

Influensatopp i februar/mars

Folkehelseinstituttet skriver videre at etter en viss stagnasjon som er ganske typisk for ukene etter nyttår, er influensaviruspåvisninger nå økende igjen.

«Sesongens influensautbrudd er i gang, og utbruddstoppen er ventet i februar/mars», skriver FHI.

Skal du reise utenlands, er Vest-Asia og Nord-Amerika områdene hvor det er høyest influensaaktivitet, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Her kan du lese mer om sesonginfluensa på verdensbasis.

Hva med vaksine?

WHO skriver også at den mest effektive måten å unngå å bli syk på, er vaksine. Og det er ikke for sent å vaksinere seg, ifølge FHI, som oppfordrer alle uvaksinerte i risikogruppene og ansatte i helsetjenesten til å vaksinere seg så raskt som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.